Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Lidmaatschap
 3. Financiele ledenvoordelen
 4. Verzekeringen
 5. Zorgverzekering de friesland

Zorgverzekering De Friesland

Profiteer van extra collectief vitaalvoordeel bij De Friesland

 • 12% korting op de aanvullende verzekeringen
 • Voordelen van het Plus-pakket, zoals extra vergoedingen en een gratis gezondheidscheck
 • Met Dokter Appke altijd een dokter in de buurt, ook tijdens werkuren

De toenemende vergrijzing en hoge fysieke belasting maakt het voor veel bouwbedrijven lastig om hun personeel duurzaam inzetbaar te houden. Om je hierin te ondersteunen, is De Friesland een samenwerking met Bouwend Nederland aangegaan.

Zo helpen wij als zorgverzekeraar bijvoorbeeld met inzicht in gezondheidsrisico’s en advies op maat over hoe je jouw personeel gezond en vitaal kan houden. Daarnaast profiteren jouw medewerkers en hun gezinsleden hierdoor van een collectieve korting op hun aanvullende verzekeringen. Ook kunnen zij gebruikmaken van diverse andere voordelen ter bevordering van leefstijl en gezondheid. 

Het Plus-pakket

Neem bijvoorbeeld het Plus-pakket. Hiermee profiteren je medewerkers en eventuele meeverzekerde gezinsleden van de voordelen van het Plus-pakket. Met het Plus-pakket krijgen zij extra vergoedingen op een aantal aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie, mantelzorg, mindfulness en voedingsadvies. Daarnaast kunnen ze een persoonlijke gezondheidscheck doen voor inzicht in hun gezondheid. De inhoud van het pakket sluit goed aan bij de meest voorkomende gezondheidsrisico’s op het werk en helpt zo verzuim te verminderen. 

Sterk te Werk

Ook bieden wij aan werkgevers toegang tot Sterk te Werk, het portaal met vitaliteitsdiensten om samen te werken aan een vitaal resultaat. Investeren in gezonde en vitale medewerkers is van groot belang. Gezonde en vitale medewerkers zijn namelijk productiever, stressbestendiger, gemotiveerder en verzuimen minder. Hierdoor hebben zij een groter invloed op uw bedrijfsresultaat. Over Sterk Werk:

 • Een portaal, ontwikkeld voor werkgevers om samen te werken aan de vitaliteit en de gezondheid van de medewerkers.
 • In het portaal kunt u de diensten afnemen die aansluiten bij de vraag van uw organisatie.
 • De diensten worden aangeboden en uitgevoerd door verschillende professionele partners.

De voordelen voor je medewerkers op een rijtje

 • 12% korting op aanvullende verzekeringen, ook voor gezinsleden.
 • Voordelen van het Plus-pakket, zoals extra vergoedingen voor fysiotherapie en een gezondheidscheck.
 • 10% korting op de doorlopende reisverzekering.
 • Met Dokter Appke altijd een dokter in de buurt, ook tijdens werkuren.
 • Vitaal voordeel met het vitaliteitsprogramma Samen Fitter.

De voordelen voor jou als werkgever

 • Toegang tot Sterk te Werk, ons portaal met vitaliteitsdiensten.
 • Inzicht in (branche specifieke) gezondheidsrisico’s.
 • Persoonlijk contact.

Aanvragen

Wil je een collectief contract bij De Friesland afsluiten voor je medewerkers? Ga naar defriesland.nl/bouw of neem contact op met De Friesland via ondernemersdesk@defriesland.nl of 058 - 291 33 88.

Nog geen lid van Bouwend Nederland?

Een lidmaatschap van Bouwend Nederland is voorwaarde voor het afsluiten van het collectieve zorgcontract. Klik hier om lid te worden. Zodra je lid bent van Bouwend Nederland, kun je contact opnemen met De Friesland via ondernemersdesk@defriesland.nl of tel. 058-291 33 88. De Ondernemersdesk is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00–17.00 uur. 

Zzp-er in de bouw?

Werk je als zzp-er in de bouw én ben je lid van Bouwend Nederland? Dan profiteer je ook van hoge korting op je premie en de voordelen uit het Plus-pakket. Om gebruik te maken van dit aanbod vul je bij het berekenen van je premie collectiviteitsnummer 204451701 in. Ben je al verzekerd bij De Friesland? Wijzig dan gemakkelijk en snel je pakket via Mijn De Friesland

Goed om te weten

De verantwoordelijkheid voor advies en toelichtingen op verzekeringen ligt niet bij Bouwend Nederland. Wij bemiddelen niet en adviseren evenmin inzake verzekeringen. Uitsluitend de polisvoorwaarden bepalen de reikwijdte van de dekking, aan de beknopte uitleg op deze webpagina kunnen geen rechten worden ontleend. Bouwend Nederland verzekeringen worden kritisch beoordeeld door een onafhankelijke verzekeringscommissie. Deze commissie bestaat uit insurance-managers van grote bouwconcerns en ondernemers vanuit de secties binnen Bouwend Nederland. Daarmee wordt gespecialiseerde kennis gebundeld met praktisch ondernemerschap.

Geschikt voor jouw bedrijf?

Is deze verzekering iets voor jouw bedrijf? Onze collega's staan voor je klaar met vrijblijvend advies. Of helpen je direct met het afsluiten van de geschikte verzekering voor jou.

Handige downloads