Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Lidmaatschap
 3. Trainingen
 4. Bedrijfsvoering vaardigheden
 5. Masterclass bouwlogistiek in een dag

Masterclass Bouwlogistiek in één dag

Pak de bouwlogistiek van jouw bedrijf efficiënter en duurzamer aan op basis van de praktische handvatten van deze training!

 • Leer van ervaren professionals de kansen, principes en ervaringen van slimme en duurzame bouwlogistiek
 • Handvatten om de bouwlogistiek van jouw bedrijf efficiënter en duurzamer aan te pakken

Een succesvolle bouw valt of staat met goede logistiek. En dat is veel meer dan alleen maar de inrichting van de bouwplaats. En dat die logistiek beter kan en moet is duidelijk. Maar hoe pak je dat als bedrijf precies aan? In deze training leer je van ervaren professionals Ruben Vrijhoef en Arjen de Feijter de kansen, principes en ervaringen van slimme en duurzame bouwlogistiek.

We bouwen in Nederland steeds vaker ‘op een postzegel’, in bewoond gebied met hoge eisen vanuit de omgeving en de overheid. Gemeenten stellen steeds hogere eisen aan vrachtverkeer en beperken de toegang tot stedelijk gebied met allerlei verkeersmaatregelen. De productiecapaciteit benutting van uitvoerend personeel op de bouwplaats blijft daardoor steken op gemiddeld 50%. En het aantal medewerkers loopt terug terwijl de productie moet toenemen. In de training ‘Bouwlogistiek in één dag’ krijg je de handvatten om de bouwlogistiek van jouw bedrijf efficiënter aan te pakken.

Wat leer je?

 • De algemene principes, trends en innovaties in (bouw)logistiek.
 • Vertaling van deze kennis naar de praktijk van jouw bedrijf/functie.
 • De handvatten om met jouw leveranciers in gesprek te gaan over slimmere en duurzamere bouwlogistiek.
 • Je eigen logistiek te optimaliseren.

Voor wie is deze training interessant?

Je bent in dienst bij een bouwbedrijf dat in stedelijk gebied werkt of bij een organisatie die met slimme logistiek de klantwaarde wil verhogen en kosten wil vermijden. Bijvoorbeeld tendermanagers, werkvoorbereiders, inkopers, omgevingsmanagers, BIM regisseurs en BIM managers, directie en MT-leden die in hun werk te maken hebben met overheden en opdrachtgevers waar slimme logistiek en duurzame eisen een rol spelen. Het is ook mogelijk dat onderaannemers, leveranciers en/of transporteurs van bedrijven mee aanschuiven bij deze training.

Programma

In deze interactieve training van één dag maak je kennis met de meest recente inzichten in slimme en duurzame bouwlogistiek. Er wordt gewerkt vanuit een eigen ingebrachte casus. In de middag worden aanbesteden en inkopen uitgelicht. Tenslotte gaan we in op de strategische aspecten van bouwlogistiek voor je organisatie en het meekrijgen van bouwpartners in bouwlogistiek.

Ochtendprogramma

 • Blok 1:  Inleiding in de bouwlogistiek; belang, ontwikkelingen, kansen, omgeving.
 • Blok 2: Praktische handvatten en innovatieve oplossingen voor bouwlogistiek.

Middagprogramma

 • Blok 3: Aanbesteden en inkopen van bouwlogistiek.
 • Blok 4: Aan de slag met bouwlogistiek in eigen bedrijf en projecten.

Zowel de ochtend als middag zijn interactief van opzet. Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om wat van je eigen ervaringen te delen met de andere deelnemers en dit in te brengen in de casus.

Ben je nog geen lid?

Leden van Bouwend Nederland profiteren van diverse voordelen, waaronder korting op de trainingen van de Academy.

Ontdek alle voordelen van het lidmaatschap

Kies je startmoment

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland. Op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata? Meld je dan aan voor de Academy Alert!

Aanmelden Academy Alert