Logo Bouwend Nederland
 1. Home
 2. Lidmaatschap
 3. Trainingen
 4. Sociale zaken hrm
 5. Masterclass arbeidsrecht

Masterclass Arbeidsrecht

Leer de huidige en toekomstige arbeidsrechtelijke vraagstukken te doorgronden in deze training!

 • Verdiep je in de actuele aspecten van arbeidsrecht

Binnen het arbeidsrecht is de laatste jaren veel veranderd en veel in beweging. Wil je graag als bouw- of infrabedrijf op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen, maar je hebt gewoon niet genoeg tijd om je hierin te verdiepen? Schrijf je dan in voor deze masterclass Arbeidsrecht en krijg antwoord op al je vragen!

Hoewel de Wet Arbeidsmarkt in Balans en de wettelijke regeling van de transitievergoeding al weer enige tijd geleden zijn ingevoerd, blijken er in de praktijk vaak vragen te leven over de toepassing ervan. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de transitievergoeding als je een vaststellingsovereenkomst sluit? En hoe moet je handelen als een werknemer al langer dan twee jaar ziek is en er sprake is van een slapend dienstverband. Moet je dan een transitievergoeding betalen? Hierover zijn diverse rechtszaken gevoerd die voor werkgevers relevant zijn. En er zijn nieuwe ontwikkelingen. In Nederland komen er verplichtingen voor werkgevers als gevolg van veranderde Internationale wetgeving. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor de informatieplicht over arbeidsvoorwaarden voor werkgevers? En hoe moet de verplichte Klokkenluidersregeling voor werkgevers met 50 of meer werknemers er uit komen te zien? Verder is er veel te doen over grensoverschrijdend gedrag door werknemers. Wat kun je daarmee als werkgever?

Bouwend Nederland organiseert een Masterclass Arbeidsrecht waarin je een totaalbeeld krijgt op de hierboven genoemde actuele thema's. Dit stelt je in staat de huidige en toekomstige arbeidsrechtelijke vraagstukken te kunnen doorgronden en oplossen.

Wat leer je?

 • De basis van het Arbeids- en ontslagrecht en de samenhang tussen beide.
 • Alles over de transitievergoeding, slapende dienstverbanden en de compensatieregeling.
 • De Europese richtlijn over transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden en wat dit betekent voor werkgevers in Nederland.
 • De veranderingen ten aanzien van de regeling over klokkenluiders.
 • Grensoverschrijdend gedrag van werknemers.
 • De (on)mogelijkheden op het gebied van ontslag op staande voet.
 • Praktische zaken zoals Wet WIEG en opbouw en opname van vakantiedagen bij ziekte.

Voor wie is deze training interessant?

Je bent bijvoorbeeld een bedrijfsjurist, HR-adviseur, P&O-medewerker, (Arbeidsrecht)adviseur, directielid of je oefent een andere functie uit die te maken heeft met het arbeidsrecht.

Programma

Het programma bestaat vooral uit het verbreden van je kennis en inzicht op de actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Daarnaast is ruimte voor interactie, waarbij je als deelnemer de mogelijkheid krijgt om je eigen casus/probleemstelling in te brengen.

Ben je nog geen lid?

Leden van Bouwend Nederland profiteren van diverse voordelen, waaronder korting op de trainingen van de Academy.

Ontdek alle voordelen van het lidmaatschap

Kies je startmoment

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland. Op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata? Meld je dan aan voor de Academy Alert!

Aanmelden Academy Alert