Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Lidmaatschap
  3. Trainingen
  4. Sociale zaken hrm
  5. Wet ketenaansprakelijkheid wka in de bouw

Wet Ketenaansprakelijkheid (Wka) in de bouw

Kom in één dag alles te weten over de wet- en regelgeving rondom ketenaansprakelijkheid met praktische voorbeelden.

  • Handvatten rondom de wet- en regelgeving ketenaansprakelijkheid

Wil je in de toekomst gevrijwaard zijn voor aansprakelijkheid van loonbelasting, sociale premies en (soms) btw? Dan is deze training perfect voor jou! Kom in één dag alles te weten over de wet- en regelgeving rondom ketenaansprakelijkheid met praktische voorbeelden.

Een bedrag op de g-rekening storten is niet voldoende. Je moet immers ook voldoen aan de regels voor vrijwarend storten. Alleen dan ben je er zeker van dat je achteraf niet meer aansprakelijk gesteld wordt voor de Wet Ketenaansprakelijkheid (Wka). Tijdens deze interactieve training krijg je concrete handvatten rondom de wet- en regelgeving en het werken met personeel.

Wat leer je?

  • Kennis van de wet- en regelgeving omtrent Wka.
  • Inzicht in het werken met onderaannemers, uitzendkrachten en buitenlandse arbeidskrachten en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen.
  • Voorkomen/beperken van aansprakelijkheid doordat je inzicht hebt in de regels/voorwaarden voor vrijwarend storten op de g-rekening.

Voor wie is deze training interessant?

Je bent (mede)verantwoordelijk voor het werken met ingeleende arbeidskrachten, onderaannemers en ZZP’ers. Jouw functie is bijvoorbeeld medewerker die verantwoordelijk is voor de contractvormingen met onderaannemers en uitleners, administratief medewerker of uitvoerder/projectleider die werkt op de bouwlocaties en te maken heeft met controle van (buitenlandse) arbeidskrachten.

Programma

De opzet van deze training van een dag is interactief. Je krijgt als deelnemer de mogelijkheid om je eigen casus/probleemstelling te delen met de groep en de trainer. Tijdens het ochtendprogramma wordt het theoriedeel aangeleerd, in de middag wordt in groepjes gewerkt aan een praktijkcasus.

Ben je nog geen lid?

Leden van Bouwend Nederland profiteren van diverse voordelen, waaronder korting op de trainingen van de Academy.

Ontdek alle voordelen van het lidmaatschap

Kies je startmoment

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland. Op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata? Meld je dan aan voor de Academy Alert!

Aanmelden Academy Alert