Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Lidmaatschap
  3. Trainingen
  4. Veiligheid
  5. Een ri e een must voor ieder bedrijf

Een RI&E: een must voor ieder bedrijf!

Dit jaar "GRATIS" voor leden

  • Kennis van het wettelijk kader van de RI&E
  • Inzicht in de opzet van de RI&E in hoofdlijnen en het maken van een aanzet van een eigen RI&E
  • Gebruik van online applicatie RI&E Bouwnijverheid

Wil je een RI&E en bijbehorend plan van aanpak opstellen voor jouw bedrijf, maar weet je niet goed hoe je dit het best aanpakt? Schrijf je dan nu in voor deze training en we geven je de handvatten die je nodig hebt!

Dit jaar bieden we de training kosteloos aan voor leden. Dus schrijf je snel in! Normaal gesproken kost deze training voor leden €340,- euro excl. btw.

Ieder bedrijf met werknemers in dienst moet een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) en een plan van aanpak uitvoeren. In een RI&E leg je vast welke risico's jouw werknemers lopen en welke maatregelen binnen het bedrijf worden genomen om deze risico's te voorkomen of te beperken. In het Plan van Aanpak wordt vastgelegd wanneer welke verbeteringen worden uitgevoerd. Met deze instrumenten ben je beter in staat bewust veilig te werken en voldoe je aan de minimumeisen van de wet.

Voor wie is deze training interessant?

Je bent in jouw onderneming verantwoordelijk voor de uitvoering van de RI&E als KAM-medewerker, preventiemedewerker of directeur/eigenaar. Verder is deze training alleen bedoeld voor leden van Bouwend Nederland die vallen onder de Bouw cao.

Programma

Tijdens de bijeenkomst wordt na een korte introductie gewerkt aan het opzetten (of bijwerken) van de eigen RI&E met de workshop leider, een hoger veiligheidskundige. Zo ga je naar huis met een aanzet tot een eigen bedrijfs-RI&E en ben je in staat deze volledig zelf af te ronden.

Let op! Je hebt hiervoor jouw inloggegevens van Volandis en je eigen laptop nodig.
Bedrijven met minder dan 25 werknemers voldoen na het afronden van de RI&E aan hun wettelijke verplichting. Bedrijven met meer dan 25 medewerkers moeten hun afgeronde RI&E nog door hun Arbodienst (of een gecertificeerd kerndeskundige) te laten ondertekenen.

Ben je nog geen lid?

Leden van Bouwend Nederland profiteren van diverse voordelen, waaronder korting op de trainingen van de Academy.

Ontdek alle voordelen van het lidmaatschap

Kies je startmoment

Er zijn op dit moment geen trainingen gepland. Op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata? Meld je dan aan voor de Academy Alert!

Aanmelden Academy Alert