Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. 6 juni werksymposium naar meer dagwerk in de infra

6 juni: Werksymposium naar meer dagwerk in de infra

Donderdag 30 mei 2024

Veilig werken aan de weg zonder ongevallen: welke stappen kunnen we zetten. Hoe werken we vanaf de aanbesteding meer samen om het werk goed en veilig te organiseren. Wat zijn de dilemma’s. Tijdens een werksymposium op 6 juni zoeken ondernemers en Rijkswaterstaat samen naar oplossingen. Je bent van harte welkom!

Het werksymposium is bedoeld om samen naar oplossingen te zoeken. Tijdens het symposium werk je een fictieve casus uit vanaf verschillende – soms minder traditionele – invalshoeken. Vanuit het inzicht dat we elkaar nodig hebben om veilig te werken.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Veiligheid van de werkzaamheden
  • Doorstroming & communicatie
  • Productie (volume, kwaliteit van werk)
  • Personeel (capaciteit, gezondheid)

Praktische informatie

Dag en tijd: donderdag 6 juni van 12 tot 17 uur.

Locatie: Heijmans, Graafsebaan 65 in Rosmalen.

Vanaf 12 uur is er een inlooplunch, het programma begint om 12.50 uur en duurt tot 17 uur. Daarna is er een borrel om na te praten.

Het symposium wordt georganiseerd door vakvereniging Het Zwarte Corps, Bouwend Nederland en Rijkswaterstaat.

Aanmelden kan via Chris van Veldhuizen cveldhuizen@hzc.nl of Wilma Hermsen whermsen@hzc.nl

Meer over veilig werken langs de weg

Veilig werken vraagt om een gemeenschappelijk doel en een goede samenwerking tussen alle betrokken partners. Daarom stelden Bouwend Nederland, Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) een duidelijk statement met hoge doelen op. Onze boodschap aan Rijkswaterstaat en andere wegbeheerders luidt: er zijn aanvullende maatregelen nodig om veilig te werken op de vluchtstrook. Zie het nieuwsbericht.

 

 

 

Ron Wesseling
Verenigingsmanager vakgroep bitumineuze werken
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Vrijdag 12 juli 2024
Convenant: op naar duurzamer asfalt in het Noorden

Overheden, brancheorganisaties en marktpartijen in de drie noordelijke provincies zetten samen in op duurzamer asfalt. Daarvoor hebben ze de afgelopen weken hun handtekening gezet onder een convenant. De ondertekenaars streven naar minder soorten asfalt, een duurzamere samenstelling en productie op een lagere temperatuur. Daarnaast zetten ze in op hergebruik van asfalt en verduurzaming van de vier asfaltcentrales.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.