Logo Bouwend Nederland

Aantrekkelijk werkgeverschap: van visie naar praktijk

Vrijdag 15 september 2023

Een aantrekkelijke werkgever worden begint bij een visie op werkgeverschap. Wie wil jij zijn als werkgever? Wat heb je te bieden aan je huidige en toekomstige medewerkers? Het aantrekken en behouden van personeel is dé uitdaging in de branche vandaag de dag. Vaak zijn er wel ideeën, maar is er in de waan van alle dag weinig tijd om vanuit een duidelijke visie en strategie je personeelsbeleid vorm te geven

Wat levert de training op? 

In deze training krijg je ingrediënten en inspiratie om te komen tot jouw strategisch HR-plan. Aan het einde van de training willen we dat deelnemers terugblikken en zeggen: ‘ik heb bruikbare en praktische informatie gekregen over hoe ik een eigen strategisch HR-plan kan maken en weet hoe ik aan de slag kan’. 

Bouwstenen van de training

De eendaagse training is opgebouwd uit 5 onderdelen: 

  • Visie op werkgeverschap: wie ben ik als werkgever en wie wil ik zijn
  • Externe trends en ontwikkelingen: in het HR vakgebied en de arbeidsmarkt
  • Interne ontwikkelingen: data en inzicht verkrijgen
  • Een SWOT analyse: een eerste opzet voor je eigen organisatie maken
  • Van visie naar praktijk: hoe zorg je ervoor dat plannen ook lukken.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor het MKB in de bouw & infra: eigenaren, directeuren, meewerkende partners, hr-medewerkers. Heb je de basis van je HR-beleid op orde en wil je een volgende stap zetten? Dan is dit een geschikte training voor jou! Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Waar & wanneer

De training is op woensdag 25 oktober 2023 van 9.30 – 16.00 en vindt plaats bij De Huyskamer in Esbeek. De locatie ligt centraal in Noord-Brabant, is goed bereikbaar en heeft ruime eigen parkeergelegenheid.

Over de trainer

Nienke Schilstra is een ervaren People & Culture consultant, waarvan ruim 7 jaar als HR-manager in de bouw & infra. Ze heeft een sterke focus op de strategische waarde van HR en het versterken van de cultuur binnen organisaties.

Kosten en aanmelden

Voor leden van regio Zuid bieden we deze training nu kosteloos aan! Meld je snel aan want we hebben maar ruimte voor 15 deelnemers. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen aan evenementen@bouwendnederland.nl. 

Normaalgesproken is de standaard ledenprijs voor eendaagse trainingen €420,00 euro excl. btw. Omdat we deze training als pilot uitzetten in Regio Zuid brengen we hiervoor geen kosten in rekening en kun je deze training gratis volgen.

Zeg je binnen twee werkdagen van tevoren af dan brengen wij €150,- euro excl. btw in rekening vanwege gemaakte catering- en locatie-afspraken.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze training of over HR? Neem dan contact op met Karin Oomen of Yvonne van Zijl. 

Yvonne van Zijl
Adviseur sociale zaken regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 10 mei 2024
Met DICO naar een bijna ‘onbemande’ administratie

Lithos en PHB Bouw maken deel uit van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB). Waar de 50 medewerkers van Lithos zich vooral richten op nieuwbouw, houden de 100 medewerkers van PHB zich bezig met nieuwbouw, renovatie én restauratie. Beide bedrijven streven naar zo min mogelijk administratieve rompslomp, en daarin zijn ze met de DICO standaard goed geslaagd.

Woensdag 1 mei 2024
Je kan nu inschrijven voor de digiDare Award

Met de DigiDare Award vragen we aandacht voor succesverhalen van digitale ketensamenwerking in de gebouwde omgeving. Het belangrijkste doel van de prijs is om anderen te inspireren met positieve voorbeelden van digitaal samenwerken—rechtstreeks uit de praktijk.

Donderdag 25 april 2024
Test jij mee onze nieuwe module van de Digiscan Bouw

We hebben samen met Techniek Nederland een nieuwe module ontwikkeld voor de digiscan. Deze nieuwe module toetst hoe goed jij digitaal samenwerkt in de keten en welke stappen je daarin mogelijk kan zetten. We vinden het fijn als je deze nieuwe module mee wil testen.