Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Alle sprekers bekend lente akkoord congres 2024

Alle sprekers bekend Lente-akkoord Congres 2024

Maandag 3 juni 2024

Het Lente-akkoord congres is hét event voor marktpartijen, corporaties en beleidsmakers die bezig zijn met duurzaam bouwen. Op 19 juni kun je luisteren en meepraten over alle belangrijke actuele ontwikkelingen op het vlak van circulair industrieel bouwen. Het complete programma staat nu online.

Er zijn dit jaar presentaties en gesprekken over houtbouw, installatie-arm bouwen, betaalbaar circulair, MPG in de praktijk, Losmaakbaar bouwen, CO2-reductie in projecten en nog veel meer.

Het Lente-akkoord congres wordt door deelnemers steevast zeer goed gewaardeerd om haar actuele inhoud, het niveau van sprekers en deelnemers en de informele sessies waarin volop ruimte is voor interactie. Op 19 juni kun je een nog grootser opgezet event verwachten volgens het vertrouwde Lente-akkoord recept. Al 180 deelnemers hebben zich aangemeld. We zijn trots op alle partijen die hun medewerking hebben toegezegd, waaronder het ministerie van BZK, gemeentes Rotterdam en Amsterdam, VORM, LEVS architecten, Woonstad Rotterdam, AEDES, Climate Cleanup Foundation, Rabobank en nog veel meer.

Aanmelden?

Het congres vindt plaats op 19 juni tussen 12.00 en 17.00 in het SPANT in Bussum. Benieuwd naar het hele programma en alle sprekers? Klik dan hier. Direct aanmelden kan via deze link.

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 12 juni 2024
Uitvoeringsakkoord voor versnelling in verzwaring lokale netten

Het is voor de Nederlandse samenleving en economie van cruciaal belang om het elektriciteitsnet fors uit te breiden. Dat is nodig om alle woningen, bedrijven en bouwlocaties ook in de toekomst te kunnen aansluiten. Netbeheer Nederland, Bouwend Nederland en Techniek Nederland slaan de handen ineen om de uitvoering te versnellen. De drie partijen ondertekenden daartoe gisteren het Uitvoeringsakkoord voor de verzwaring van laag- en middenspanningsnetten. Michel Heijdra, directeur-generaal Klimaat en Energie van EZK, nam het akkoord in ontvangst.

Maandag 3 juni 2024
Richtlijn veilige inzet elektrisch materieel nu beschikbaar

Het is onvermijdelijk dat we in de toekomst in Nederland 100% emissieloos bouwen. Bouw- en infrabedrijven zijn dan ook volop bezig om hun materieel te elektrificeren. Omdat duidelijke regelgeving nog ontbreekt, heeft Bouwend Nederland de richtlijn Veilige inzet elektrisch materieel opgesteld. Met deze richtlijn kunnen bedrijven en opdrachtgevers onnodige risico’s uitsluiten en goede afspraken maken over de beheersmaatregelen.

Vrijdag 31 mei 2024
Indrukwekkend bezoek gebiedsontwikkeling Plan G Deventer

Op de plek waar ooit eens ziekenbedden stonden, verrijst nu een groen en gezond woongebied. Koopmans Bouwgroep, een van onze leden, leidt de transformatie van het voormalige ziekenhuis tot “Geertruiden nxt.” Dit karakteristieke project omvat 142 nieuwbouwwoningen en 82 appartementen en stadsvilla’s in het monumentale SMCD-gebouw. Het bouwbezoek gaf een exclusief kijkje achter de schermen en werd afgesloten met een algemene ledenvergadering waar de resultaten werden gerapporteerd en de piketpalen voor de komende jaren zijn uitgezet.