Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Alle sprekers bekend lente akkoord congres 2024

Alle sprekers bekend Lente-akkoord Congres 2024

Maandag 3 juni 2024

Het Lente-akkoord congres is hét event voor marktpartijen, corporaties en beleidsmakers die bezig zijn met duurzaam bouwen. Op 19 juni kun je luisteren en meepraten over alle belangrijke actuele ontwikkelingen op het vlak van circulair industrieel bouwen. Het complete programma staat nu online.

Er zijn dit jaar presentaties en gesprekken over houtbouw, installatie-arm bouwen, betaalbaar circulair, MPG in de praktijk, Losmaakbaar bouwen, CO2-reductie in projecten en nog veel meer.

Het Lente-akkoord congres wordt door deelnemers steevast zeer goed gewaardeerd om haar actuele inhoud, het niveau van sprekers en deelnemers en de informele sessies waarin volop ruimte is voor interactie. Op 19 juni kun je een nog grootser opgezet event verwachten volgens het vertrouwde Lente-akkoord recept. Al 180 deelnemers hebben zich aangemeld. We zijn trots op alle partijen die hun medewerking hebben toegezegd, waaronder het ministerie van BZK, gemeentes Rotterdam en Amsterdam, VORM, LEVS architecten, Woonstad Rotterdam, AEDES, Climate Cleanup Foundation, Rabobank en nog veel meer.

Aanmelden?

Het congres vindt plaats op 19 juni tussen 12.00 en 17.00 in het SPANT in Bussum. Benieuwd naar het hele programma en alle sprekers? Klik dan hier. Direct aanmelden kan via deze link.

Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 juli 2024
Rekentool extra voorwaarden TOjuli beschikbaar

Sinds deze maand gelden er strengere voorwaarden bij de TOjuli-eis. Je kan niet meer volstaan met het vinkje ‘actieve koeling’ binnen de BENG berekeningen. Er gelden enkele aanvullende voorwaarden. Via de website van RVO kan je een rekentool aanvragen voor de vereenvoudigde berekening van de koelcapaciteit.

Woensdag 10 juli 2024
Ook provincie Limburg hanteert ingroeimodel emissieloos bouwen

Najaar 2023 tekenden ruim 45 partijen het convenant Schoon en Emissieloos bouwen. Zo ook de provincie Limburg. De provincie sprak met een aantal grote Limburgse gemeenten af om de methode van gemeente Eindhoven te gebruiken, elk op een eigen ambitieniveau met het convenant SEB als minimumeis.

Vrijdag 5 juli 2024
Hoe klimaatmaatregelen eenvoudig omgezet worden tot commercieel voordeel

Het Klimaatakkoord of de Green Deal zorgen ervoor dat steeds meer bouw- & infrabedrijven moeten aantonen welke impact zij hebben op het klimaat. Ze worden verantwoordelijk gehouden de CO2-uitstoot verder te verlagen. Hiervoor is een accurate CO2-registratie noodzakelijk.