Logo Bouwend Nederland

Arno Visser opent kinderthemapark Wij Bouwen de Toekomst samen met dochter

Zaterdag 22 juli 2023

Deze zomer kunnen kinderen zich weer volop vermaken bij de tweede editie van Wij Bouwen de Toekomst. Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een woning? Welke materialen worden er gebruikt en welke machines rijden er rond op de bouwplaats? Op themapark Wij Bouwen de Toekomst krijgen jonge kinderen en hun ouders antwoord op deze vragen en kunnen ze ervaren hoe een torenkraan er van dichtbij uitziet, een verkeersplein werkt en hoe je je weg vindt in een doolhof van rioolbuizen. Daarnaast neemt de familie Bouwer de bezoekers mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Het park is geopend door voorzitter Arno Visser, samen met zijn dochter en locoburgemeester van Harderwijk Marcel Companjen.

Al langere tijd spant de bouw- en technieksector zich in om het tekort aan bouwpersoneel op te lossen en te zorgen voor voldoende aanwas. Arno Visser: "In de zoektocht naar voldoende vakmensen, moeten we alle zeilen bijzetten. Dat doen we als Bouwend Nederland dan ook op alle niveaus van het onderwijs en in de samenleving: voor instroom en zij-instroom, voor alle prachtige beroepen binnen de bouw en infra. Nu dus ook voor de kinderen in de basisschoolleeftijd via dit prachtige evenement."

Prachtige leeromgeving voor jong en oud

Het Bouw & Infra Park is een voormalig kazerneterrein en al jaren een prachtige leeromgeving voor jong en oud, van leerling tot professional, van bouwvakker tot ondernemer. Ook het SOMA College heeft zijn basis op het terrein van het Bouw & Infra Park. Deze landelijke mbo-vakopleiding voor de infra, geo en betonbouw leidt studenten in twee tot vier jaar op tot machinist, vakman grond-, water- en wegenbouw (GWW), allround monteur en technicus mobiele werktuigen, uitvoerder, landmeter, straatmaker of vakman in de betonbouw.

Park is open van 22 juli t/m 20 augustus

Alle kinderen en hun ouders zijn van harte welkom om deze zomer een bezoek te brengen aan dit unieke themapark. Meer informatie en tickets kopen kan via de website. Het themapark is een idee van Bouwend Nederland en wordt mede georganiseerd door het Bouw & Infra Park, SOMA College en SOMA Bedrijfsopleidingen. Regionale bouw- en opleidingsbedrijven maken het initiatief mede mogelijk. We ontwikkelden het park met Kibeco, bekend van Dinopark en Big Insects. De bekroonde producent Van Hoorne Entertainment schreef het theaterstuk.

Eline Maarse

Gerelateerd nieuws

Maandag 18 maart 2024
351,6 miljoen voor structureel techniekonderwijs voor alle kinderen

Het programma Techkwadraat (ingediend als NGF-voorstel “Investeren in het talent van de toekomst”), met als doel om technologieonderwijs voor elk kind toegankelijk te maken, kan van start. Het kabinet heeft op advies van de Nationaal Groeifonds commissie besloten om deels voorwaardelijk 351,6 miljoen euro aan dit voorstel toe te kennen. Regionale en landelijke partners kunnen met deze impuls overal in Nederland leerrijke omgevingen creëren waar kinderen en jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen, zowel op school als daarbuiten. Of het gaat om techniek, technologie, ICT, (natuur)wetenschappen en praktijkvaardigheden: we willen zorgen voor een brede oriëntatie in al deze richtingen. Kinderen en jongeren komt tot hun 16e jaar structureel in aanraking met techniek én dus bouw en infra.