Logo Bouwend Nederland

Asfaltdag 2023: 12 december Flint Amersfoort

Maandag 16 oktober 2023

Verduurzaming is het thema binnen de asfaltsector. CO2 doelen, hergebruik en andere onderwerpen die bijdragen aan verduurzaming zijn het gesprek van de dag in de wereld van het asfalt. Tijdens de dag wordt dit punt van meerdere kanten belicht. Naast een inhoudelijk programma is de Asfaltdag er vooral ook om elkaar te ontmoeten. Genoeg redenen om 12 december naar Amersfoort te komen.

Naast een uitgebreide expositie van tientallen bedrijven met de nieuwste ontwikkelingen uit de branche is er een zeer gevarieerd sprekersaanbod. Daarmee biedt de Asfaltdag de beste mogelijkheid om kennis op te doen én inzichten met anderen te delen.

Vanaf 9.00 is de expositie geopend en rond de klok van 15.30 uur wordt het congres afgesloten met een netwerkborrel en is er de gelegenheid om de nieuwste ontwikkelingen met de exposanten te bespreken.

Programma op hoofdlijnen

Dagvoorzitter Nathan de Groot opent het congres om 10.00 uur. Daarna zullen o.a. Stefan de Munck (voorzitter VBW) en Ludo Hennissen (trekker transitiepad duurzame wegverharding) meenemen in het project uitfaseren hotmix asfalt. Tijdens de Asfaltdag van 2022 heeft de VBW gepresenteerd dat haar leden zullen stoppen met het produceren van hotmix asfalt per 1 januari 2025. Het transitiepad heeft dit opgepakt en gezamenlijk wordt nu gewerkt aan de realisatie van dit doel. Ook zal er vooruit gekeken worden naar de volgende stappen die gezet moeten worden om in 20230 in de verduurzaming van de sector serieuze stappen gezet te hebben. Dit is de opmaat naar een interactieve paneldiscussie met de zaal, opdrachtgevers en opdrachtnemers. 

Na de lunch zijn er 2 blokken. In het eerste blok zal ingegaan worden op o.a. de projecten verdichtingsgraad & holle ruimte en grip op asfalt. Tijdens het tweede blok komen o.a. emissieloos materieel en de “je gaat het maken” campagne aan bod.

Dag wordt afgesloten met een netwerkborrel op de beursvloer.

Je kan je nu aanmelden

Wij zien uit naar je komst, dus meld je snel aan.

Tot 12 december!

Ron Wesseling
Verenigingsmanager vakgroep bitumineuze werken
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 8 mei 2024
CROW-richtlijn Warm Mix Asfalt ligt nu ter visie

Vanaf 1 januari 2025 is Warm Mix Asfalt het nieuwe standaard asfaltmengsel. Met het doel om de duurzaamheid van asfaltwegverhardingen te verbeteren en schadelijke emissies te verminderen. Om deze transitie te begeleiden heeft CROW de Richtlijn Warm Mix Asfalt opgesteld. Het gaat om een op zichzelf staande CROW-richtlijn. De richtlijn ligt nu ter visie. Reageren kan tot en met 15 juni.

Donderdag 21 december 2023
Terugblik op de Asfaltdag 2023

"Goed je weer te zien!" Een veel gehoorde uitspraak bij binnenkomst van de ruim 450 deelnemers aan de Asfaltdag. Jaarlijks is de Asfaltdag hét ontmoetingspunt voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, toeleveranciers en anderen uit de asfaltsector. Met verschillende presentaties en een levendige paneldiscussie zijn de deelnemers weer op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in de asfaltsector. Tussen de presentaties en tijdens de borrel is er naar hartenlust genetwerkt tussen de 40 stands van toeleveranciers aan de sector.

Dinsdag 1 augustus 2023
Asfaltdag 2023

De asfaltdag meemaken betekent dat je weer op de hoogte bent als het over asfalt gaat. Met als bijkomend voordeel dat je kunt zeggen: "Ik was er ook bij."