Logo Bouwend Nederland

Bewust Veilig-dag 2023: deze producten kan je inzetten

Woensdag 22 februari 2023

Op woensdag 29 maart kun je gratis deelnemen aan drie online toolboxen over veilig werken in de bouw. De live sessies vinden plaats in de ochtend, tijdens de lunchpauze en in de middag. In de dagen na de Bewust Veilig-dag zijn ze terug te kijken. Ga voor meer informatie en inspiratie naar de pagina van de Bewust Veilig-dag!

Tijdens de Bewust Veilig-dag besteden honderden bedrijven in de bouw-, techniek- en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken. Je kan die dag naar eigen inzicht invullen, maar we doen je graag een suggestie aan de hand. Zo beginnen we om 9 uur met een toolbox ‘Omgaan met werkdruk’. Rond de lunchpauze is er de toolbox ‘Werken met ladders en trappen’ en om 15 uur organiseren we de toolbox ‘Veilige elektrische arbeidsmiddelen op je werk’.

Alle toolboxen duren een half uur. De laatste tien minuten is er ruimte voor vragen en antwoorden door de specialisten: Mirjam van der Kooij van Ergovisie, René du Pon van Volandis en Anton Kerkhofs van SBK Opleidingen en AK Trainingen. 

Wil je meer weten over de toolboxen? Lees dan hier verder. Hier staan straks ook de deelnamelinks. Als je je gegevens achterlaat, sturen we je de deelnamelinks in aanloop naar de Bewust Veilig-dag toe.

Kant en klare aanpak hein-gesprekje

Bouwend Nederland heeft in aanloop naar de Bewust Veilig-dag óók de campagne gewoon een hein-gesprekje gelanceerd. Onderdeel van die campagne is een kant-en-klare aanpak voor de Bewust Veilig-dag met onder meer: 

  • Professionele middelen + werkvorm
  • Thema’s van de werkvloer centraal
  • Grote betrokkenheid door actieve deelname medewerkers

Je kunt zelf kiezen hoe klein of groots je het aanpakt.

Hier lees je er meer over:

Bewust Veilig-krant

Deze krant helpt je om de grootste gevaren op het werk onder de aandacht van je medewerkers te brengen. De krant is – in maar liefst vijf verschillende talen – gratis te downloaden op www.bewustveilig.com/krant.

De volgende onderwerpen komen in de Bewust Veilig-krant aan bod:

  • Gevaren bestrijden bij de bron
  • Veilig op hoogte werken
  • Snijwonden voorkomen
  • Elektrische installaties op de werkplaats
  • Veilig hijsen
  • Aanrijdingen voorkomen
  • Bouwhelmen

De Bewust Veilig-krant is er in zowel A4- als A3-formaat.  

Doe mee aan Bewust Veilig-dag

Ga voor meer informatie en inspiratie naar de website van de Bewust Veilig-dag!

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.

Vrijdag 26 april 2024
Op weg naar ViA: eis trede drie SCL per 1 juli 2026

Eerder vertelden we al dat de verzwaring van de ViA-eis naar trede 3 van de Safety Culture Ladder (SCL) is uitgesteld naar 1 juli 2026. Voordat dit wordt ingevoerd, zal de Governance Code voor de Bouw (GCVB) een aantal zaken nader onderzoeken en uitwerken.