Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bewust veilig krant 2024 nu te downloaden in 5 talen

Bewust Veilig-krant 2024 nu te downloaden in 5 talen

Donderdag 29 februari 2024

De Bewust Veilig-dag 2024 komt steeds dichterbij! Al meer dan 700 bedrijven doen mee en besteden op 27 maart extra aandacht aan veilig en gezond werken. Hoe ze dat doen, bepalen ze zelf, maar in ieder geval staan de gevaren op het werk én mogelijke maatregelen centraal. Meer informatie daarover lees je ook dit jaar weer in de Bewust Veilig-krant. Deze is nú gratis te downloaden vanaf de website van de Bewust Veilig-dag.

Acht veiligheidsonderwerpen

In de krant komen dit jaar acht onderwerpen aan bod. Lezers krijgen praktische tips over bijvoorbeeld werken op hoogte of gevaarlijke stoffen. Maar ze lezen ook hoe je samen een zo veilig mogelijke werkomgeving creëert. Daarmee sluit de krant aan op het thema van dit jaar: veiligheid versterkt als je samenwerkt!

  • Werken op hoogte
  • Bewust én onbewust veilig
  • Lichamelijke klachten voorkomen
  • Werken met elektrisch materieel
  • Gevaarlijke stoffen in producten
  • Oude verflagen bewerken
  • Werken op en langs de weg
  • Jong en oud samen veilig

Vijf verschillende talen

Ga naar www.bewustveilig.com/krant om de Bewust Veilig-krant gratis te downloaden! Dit kan in maar liefst vijf verschillende talen. Naast de Nederlandse versie, is de krant namelijk ook beschikbaar in het Engels, Duits, Pools en Roemeens. Ook kies je zelf in welk formaat je de Bewust Veilig-krant wil downloaden en printen: A4 of A3. Daarnaast is er nog een A3-versie die je bij je eigen drukker kunt aanleveren, als je dat wil.

Doe ook mee!

Hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter we veilig en gezond werken in de hele keten onder de aandacht brengen. Aanmelden kan nog steeds.

 

De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. 

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.