Logo Bouwend Nederland

Bouwvrouwen in Zuid-Holland beleven sportieve dag bij ADO Den Haag

Dinsdag 12 maart 2024

Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseerde regio Randstad Zuid in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag de Bouwvrouwendag. Veertig enthousiaste dames, werkzaam in alle facetten van de bouw en infra, werden ontvangen in het stadion dat voor de gelegenheid op alle billboards het Bouwvrouwenlogo toonde.

Kathelijne Koster, onze directeur bedrijfsvoering, opende de ochtend met een presentatie over vrouwen in de bouw en de bouwvrouwencampagne. Wiëlle Douma, speelster in het ADO 1-damesteam en werkzaam als bouwvrouw bij Era Contour, inspireerde met haar verhaal over werkprivébalans en het belang van samenwerken. Lisa Jansen, onze adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt, leidde het gesprek over de ervaringen van de vrouwen op de bouwplaats. Er kwamen positieve geluiden, maar ook adviezen naar elkaar om met bepaalde situaties anders om te gaan.

Voetbalclinic

Daarna deden de meeste dames mee aan een voetbalclinic van ADO-trainster Lisa Guijt. In teams werd er fanatiek en met veel plezier gestreden om de eerste plek. De dames die niet deelnamen aan het sportieve gedeelte kregen van een heuse ADO-supporter een rondleiding door het stadion.

De ochtend eindigde met een heerlijke lunch waarbij nog lang ervaringen werden uitgewisseld en werd nagepraat over de ochtend.

Daniëlle Brink
Verenigingsmanager Regio Randstad Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 5 april 2024
Verbindend samenwerken Regiodag Randstad-Zuid 2024

Verbindend samenwerken, een betere samenwerking tussen opdrachtgever, opdrachtnemer en nieuw partners. Weet jij hoe je klanten écht aan je bedrijf kunt verbinden? Hoe je slim verbindend samenwerkt met je (keten)partners en opdrachtgevers? En hoe (ver)bind je je mensen blijvend aan je bedrijf? De Bouw &Infra staan voor grote uitdagingen die met minder mensen gedaan moeten worden. Dat vraagt slim verbindend samenwerken. Met je ketenpartners, je opdrachtgevers, concullega’s en je eigen mensen. Maar hoe doe je dat? Kom op donderdag 23 mei 2024 naar de Regiodag bij Beeld & Geluid in Den Haag en ervaar hoe je die verbindende samenwerking kunt vormgeven.

Woensdag 13 maart 2024
Hollandia maakt van de Bewust Veilig Dag een Veiligheids-feestje

Veiligheid is ‘serious business’, weten ze bij Hollandia. Het hele jaar door werkt het bedrijf aan een veilige werkomgeving en aan veiligheidsbewustzijn bij de medewerkers. Op de Bewust Veilig Dag wordt het thema wat luchtiger aangepakt. Een bewuste keuze; Hollandia heeft namelijk net trede 4 van de Veiligheidsladder bereikt en dat moet uiteraard gevierd worden.

Maandag 11 maart 2024
Emissieloos bouwen is een boeiende puzzel

Verhelderend en realistisch vonden de deelnemers aan de bijeenkomst ‘Elektrificatie materieel’ het verhaal dat ze 27 februari in Nootdorp te horen kregen. De (infra)bouwers kregen veel informatie over de stand van zaken en de inzet van Bouwend Nederland, en handvatten om weloverwogen keuzes te maken.