Logo Bouwend Nederland

Conferentie Veiligheid in de Bouw op 25 januari

Donderdag 15 december 2022

Op woensdagmiddag 25 januari vindt de Conferentie Veiligheid in de Bouw plaats. Bouwend Nederland, het Opdrachtgeversforum in de Bouw, de Governance Code Veiligheid in de Bouw, VNconstructeurs en Koninklijke NLingenieurs presenteren dan hun resultaten van het programma Veiligheid in de Bouw om structureel de integrale veiligheid van ontwerp, bouw en gebruik van bouwwerken te vergroten.

Ben jij deskundige op het gebied van veiligheid in de bouw?

Mail dan naar info@veiligheidindebouw.nu om een uitnodiging te ontvangen. 

Programma veiligheidsconferentie op hoofdlijnen

12:30 – 13:00 uur:          Inloop
13:00 – 13:15 uur:          Introductie programma Veiligheid in de bouw
13:15 – 14:00 uur:          Toelichting op de drie thema’s door de werkgroepen
14:00 – 15:30 uur:          In drie rondes in gesprek over verschillende veiligheidsthema's

15:30 – 15:45 uur:          Pauze
15:45 – 17:00 uur:          Terugkoppeling uit break-out rondes en paneldiscussie
17:00 – 17:30 uur:          Borrel

De conferentie vindt plaats op de campus van TU Delft.

Over Veiligheid in de Bouw

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft meerdere incidenten in de bouw onderzocht en diverse constateringen gedaan. Naar aanleiding daarvan bracht het OVV in 2018 het advies uit aan de ontwerp-, bouw- en technieksector om de constructieve veiligheid in het ontwerp- en bouwproces te verbeteren. Als antwoord daarop hebben sectororganisaties het programma Veiligheid in de Bouw opgezet. Samen willen zij ervoor zorgen dat er geen onveilige bouwwerken of instortingen meer zijn en geen dodelijke ongevallen of ongevallen met ernstig letsel plaatsvinden.

Ga naar www.veiligheidindebouw.nu voor meer informatie over dit programma en de resultaten.

Gerelateerd nieuws

Donderdag 30 mei 2024
6 juni: Werksymposium naar meer dagwerk in de infra

Veilig werken aan de weg zonder ongevallen: welke stappen kunnen we zetten. Hoe werken we vanaf de aanbesteding meer samen om het werk goed en veilig te organiseren. Wat zijn de dilemma’s. Tijdens een werksymposium op 6 juni zoeken ondernemers en Rijkswaterstaat samen naar oplossingen. Je bent van harte welkom!

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.