Logo Bouwend Nederland

De Schadelijke Stoffen Assistent komt eraan

Maandag 5 februari 2024

Blootstelling aan gevaarlijke stoffen draagt bij aan ziekte en staat zelfs in de top 3 van werkgerelateerde oorzaken. Toch zijn veel werkgevers en werknemers zich vaak niet bewust van de blootstelling en de risico’s. Reden voor Volandis en ArboTechniek om de handen ineen te slaan en in samenwerking met Chemrade Software op basis van Chemrade.com de Schadelijke Stoffen Assistent te ontwikkelen. Een nieuwe tool om blootstelling aan schadelijke stoffen te herkennen en voorkomen.

Zo kunnen bedrijven (groot en klein) kosteloos voldoen aan de wetgeving op het gebied van gevaarlijke stoffen. Daarnaast worden werknemers en werkgevers gemotiveerd om bewuste én blijvende stappen te zetten op het gebied van gevaarlijke stoffen.

 

Volandis verwacht dat de tool vanaf september 2024 volledig beschikbaar is.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.

Vrijdag 26 april 2024
Op weg naar ViA: eis trede drie SCL per 1 juli 2026

Eerder vertelden we al dat de verzwaring van de ViA-eis naar trede 3 van de Safety Culture Ladder (SCL) is uitgesteld naar 1 juli 2026. Voordat dit wordt ingevoerd, zal de Governance Code voor de Bouw (GCVB) een aantal zaken nader onderzoeken en uitwerken.