Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. De schadelijke stoffen assistent komt eraan

De Schadelijke Stoffen Assistent komt eraan

Maandag 5 februari 2024

Blootstelling aan gevaarlijke stoffen draagt bij aan ziekte en staat zelfs in de top 3 van werkgerelateerde oorzaken. Toch zijn veel werkgevers en werknemers zich vaak niet bewust van de blootstelling en de risico’s. Reden voor Volandis en ArboTechniek om de handen ineen te slaan en in samenwerking met Chemrade Software op basis van Chemrade.com de Schadelijke Stoffen Assistent te ontwikkelen. Een nieuwe tool om blootstelling aan schadelijke stoffen te herkennen en voorkomen.

Zo kunnen bedrijven (groot en klein) kosteloos voldoen aan de wetgeving op het gebied van gevaarlijke stoffen. Daarnaast worden werknemers en werkgevers gemotiveerd om bewuste én blijvende stappen te zetten op het gebied van gevaarlijke stoffen.

 

Volandis verwacht dat de tool vanaf september 2024 volledig beschikbaar is.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.