Logo Bouwend Nederland

Dé sleutel tot efficiënte communicatie voor bouwbedrijven met VoIP

Donderdag 15 februari 2024

Lagere kosten, meer flexibiliteit en een betere gesprekskwaliteit. Dat klinkt goed, toch? Met VoIP, ofwel Voice over IP (Internet Protocol) kunnen gebruikers telefoongesprekken voeren en ontvangen over het internet. En dat niet alleen, het kan ook nog eens de productiviteit en communicatie tussen werknemers verbeteren. In dit artikel lees je meer over dit krachtige communicatiemiddel om je bedrijfsresultaten te verbeteren.

Wat is VoIP bellen en hoe werkt het?

VoIP bellen betekent eigenlijk dat je telefoongesprekken voert via internet in plaats van via gewone telefoonlijnen. Als je iemand belt met VoIP, wordt jouw stem omgezet in een soort van 'digitaal pakketje' en over het internet gestuurd. Aan de andere kant van de lijn wordt dat pakketje weer 'uitgepakt' zodat de persoon jou kan horen. VoIP gebruikt dus het internet om te praten, en het kan vaak goedkoper zijn dan gewoon bellen omdat je geen speciale telefoonlijnen nodig hebt.

VoIP telefonie werkt door het omzetten van analoge spraaksignalen in digitale gegevenspakketten, die vervolgens via internet gecomprimeerd worden verzonden. Wanneer dus iemand via een VoIP telefoon of softphone een gesprek start, worden de analoge geluiden die door de microfoon worden opgevangen, omgezet in digitale gegevens (digitalisering) en in pakketjes over het internet verzonden.

Dit proces gebeurt allemaal in realtime, wat betekent dat de gesprekspartners elkaar kunnen horen en met elkaar kunnen praten zonder vertraging of haperingen.

Voordelen van VoIP bellen ten opzichte van reguliere zakelijke telefonie

Een van de belangrijkste voordelen van zakelijke VoIP telefonie ten opzichte van de meer reguliere zakelijke telefonie oplossingen is dat het niet afhankelijk is van traditionele telefoonlijnen. Daarnaast zijn verschillende belangrijke voordelen van VoIP telefonie:

  1. Kostenbesparing:VoIP maakt gebruik van de bestaande internetverbinding, waardoor de kosten voor bellen vaak veel lager zijn dan bij traditioneel bellen.
  2. Geografische flexibiliteit:VoIP kan worden gebruikt om overal ter wereld te bellen via een internetverbinding.
  3. Integratie van audio en video: VoIP maakt het mogelijk om audio- en videocommunicatie te combineren. Dit maakt het gemakkelijk om online vergaderingen en videoconferenties te organiseren.
  4. Geavanceerde functies:VoIP biedt een breed scala aan geavanceerde functies, zoals voicemail naar e-mail, beller-ID en doorverbinden. Deze functies kunnen de productiviteit verhogen en de communicatie verbeteren.
  5. Schaalbaarheid:VoIP is zeer schaalbaar en kan eenvoudig worden aangepast aan de veranderende behoeften van een bedrijf.
  6. Eenvoudige installatie: VoIP vereist geen grote investeringen in hardware en kan gemakkelijk worden geïnstalleerd en geconfigureerd.

Uitdagingen VoIP telefonie

Uiteraard is ook VoIP niet alleen maar hosanna en zijn er zeker wat uitdagingen om rekening mee te houden. Zie hieronder: 

  1. Afhankelijkheid van internetverbinding: VoIP is afhankelijk van een stabiele internetverbinding. Als de internetverbinding traag of instabiel is, kan dit leiden tot slechte gesprekskwaliteit, vertragingen of uitval van het gesprek.
  2. Geen stroomvoorziening bij stroomuitval: traditionele telefoons zijn aangesloten op het stroomnet, waardoor ze ook werken bij stroomuitval. Bij VoIP-telefonie is er echter geen stroomvoorziening voor de telefoon, waardoor deze uitvalt bij stroomuitval.
  3. Veiligheid: VoIP-telefonie maakt gebruik van internet, wat betekent dat er een risico is op beveiligingsproblemen zoals hacking, phishing en malware-infecties. Dit kan leiden tot verlies van vertrouwelijke informatie of financiële schade.
  4. Vereist technische kennis: het installeren en configureren van VoIP-telefoniesystemen vereist technische kennis en ervaring. Bedrijven moeten mogelijk extra investeren in training of IT-ondersteuning om deze systemen effectief te kunnen gebruiken.

 

Als je begint met VoIP-telefonie, is het belangrijk om een provider te kiezen die betrouwbaar is en goede klantenondersteuning biedt. Laat je daarom adviseren, bijvoorbeeld door één van collega’s van Bouwend Nederland Telefonie! 

Veiligheid van een VoIP-verbinding; hoe veilig is het?

Een VoIP-verbinding is over het algemeen veiliger dan een traditionele telefoonlijn, omdat de gegevens worden versleuteld en beveiligd tijdens de overdracht. Hierdoor is het voor hackers veel moeilijker om afluisteren of het onderscheppen van informatie. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de veiligheid van een VoIP-verbinding afhankelijk is van de kwaliteit van de beveiligingsmaatregelen die door de serviceprovider worden genomen en hoe goed de gebruiker zich bewust is van de mogelijke bedreigingen en best practices voor veilig gebruik van VoIP.

Gaat VoIP-telefonie ten koste van mijn internetsnelheid?

Een veelgestelde vraag over VoIP-telefonie heeft betrekking op de negatieve impact die het mogelijk heeft op de algemene snelheid van het internet op kantoor. Bij het gebruik van VoIP kan de internetsnelheid van invloed zijn op de kwaliteit van de spraakcommunicatie. Dit komt doordat VoIP-bellen gebruikmaakt van bandbreedte op de verbinding van het internet. Als de internetsnelheid te laag is, kunnen er problemen optreden zoals vertragingen, echo's en slechte geluidskwaliteit. Daarom is een goede internetverbinding een basisvereiste om gebruik te kunnen maken van VoIP-telefonie.

Voorbeeld toepassing: VoIP bellen via Microsoft Teams

Eén van de vele toepassingen van VOIP telefonie is via het populaire programma Microsoft Teams, waar wereldwijd inmiddels meer dan 50.000 bedrijven gebruik van maken. Maar dit is niet de enige mogelijkheid. Waar Teams een stevige Lock-in naar Microsoft heeft met heel veel features die de gemiddelde telefoongebruiker niet gebruikt, heeft Bouwend Nederland Telefonie een eigen platform ontwikkelt, waar niet alle noodzakelijk mogelijkheden inzitten maar ook makkelijk kunnen worden aangepast door een selfservice applicatie. Zeker voor bedrijven die geen gebruik maken van Teams voor communicatie (video-vergaderen) en samenwerken (Sharepoint) is dit heerlijk!

Meer weten over VoIP bellen?

Wil je meer weten over VoIP? De adviseurs van Bouwend Nederland Telefonie helpen je graag verder. Bel direct 0348 49 50 41 of plan een adviesgesprek via de website.

Gerelateerd nieuws

Donderdag 9 mei 2024
Het verschil tussen ICT en telefonie: een interview met Camiel van den Berg, directeur telefonie van Bouwend Nederland Telefonie

De opkomst van nieuwe technologieën heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van telecom. Een van de meest opvallende verschuivingen? De overgang van traditionele telefonie naar IP-telefonie en de invloed daarvan op ICT. In dit artikel vragen we Camiel van den Berg, het hemd van het lijf over deze verschuiving.

Maandag 22 april 2024
BNL Special Ledenvoordelen, Academy & Advies - Voorjaar 2024

De nieuwe editie van het BNL Special ledenservice magazine, voorjaar 2024, is uit. Vol met nieuws, ontwikkelingen en informatie over financiële ledenvoordelen, trainingen en adviesdiensten. Daarnaast komt een aantal lidbedrijven aan het woord over producten en diensten die zij bij/via ons afnemen.

Donderdag 15 februari 2024
Betrouwbare communicatie in het tijdperk van de Wkb

Bij Bouwend Nederland Telefonie begrijpen we dat verbonden blijven cruciaal is voor jouw bedrijf, waar je ook bent. Vooral in deze tijd van hybride werken, waar de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) nieuwe eisen stelt aan communicatie, is een betrouwbare verbinding essentieel voor bouwbedrijven zoals die van jou. Daarom bieden wij collectieve inkoop bij netwerkproviders die streven naar uitgebreide dekking en extra betrouwbaarheid, zodat jouw bedrijf moeiteloos kan voldoen aan de eisen van deze nieuwe manier van werken. Bouwend Nederland Telefonie biedt betrouwbare oplossingen die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsvoering nooit stilvalt.