Logo Bouwend Nederland

Deel jouw VIB’s en draag bij aan een veilige sector

Woensdag 13 maart 2024

Wil jij als werkgever een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dé nieuwe tool om blootstelling aan gevaarlijke stoffen te herkennen en voorkomen? Dat kan! De Schadelijke Stoffen Assistent is vanaf september 2024 volledig beschikbaar, maar daar hebben wij jouw hulp bij nodig.

Om straks een vliegende start te maken, verzamelt Volandis nu alvast zo veel mogelijk veiligheidsinformatie van producten die in de bouw en infra gebruikt worden. Deze worden direct in de tool geladen, zodat gebruikers er straks direct over kunnen beschikken.

Nog geen veiligheidsinformatiebladen (VIB’s) van de producten die jullie gebruiken? Vraag deze op bij de leverancier. Heb jij al wel digitale VIB’s die niet ouder zijn dan 3 jaar? Deel ze met ons, wij zorgen dat ze straks voor jou en alle collega-bedrijven uit de bedrijfstak beschikbaar zijn. Zo helpen we elkaar op weg!

Stuur een mail naar vib@volandis.nl waarin je aangeeft dat je VIB’s wilt delen.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.

Vrijdag 26 april 2024
Op weg naar ViA: eis trede drie SCL per 1 juli 2026

Eerder vertelden we al dat de verzwaring van de ViA-eis naar trede 3 van de Safety Culture Ladder (SCL) is uitgesteld naar 1 juli 2026. Voordat dit wordt ingevoerd, zal de Governance Code voor de Bouw (GCVB) een aantal zaken nader onderzoeken en uitwerken.