Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Deel jouw vib s en draag bij aan een veilige sector

Deel jouw VIB’s en draag bij aan een veilige sector

Woensdag 13 maart 2024

Wil jij als werkgever een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dé nieuwe tool om blootstelling aan gevaarlijke stoffen te herkennen en voorkomen? Dat kan! De Schadelijke Stoffen Assistent is vanaf september 2024 volledig beschikbaar, maar daar hebben wij jouw hulp bij nodig.

Om straks een vliegende start te maken, verzamelt Volandis nu alvast zo veel mogelijk veiligheidsinformatie van producten die in de bouw en infra gebruikt worden. Deze worden direct in de tool geladen, zodat gebruikers er straks direct over kunnen beschikken.

Nog geen veiligheidsinformatiebladen (VIB’s) van de producten die jullie gebruiken? Vraag deze op bij de leverancier. Heb jij al wel digitale VIB’s die niet ouder zijn dan 3 jaar? Deel ze met ons, wij zorgen dat ze straks voor jou en alle collega-bedrijven uit de bedrijfstak beschikbaar zijn. Zo helpen we elkaar op weg!

Stuur een mail naar vib@volandis.nl waarin je aangeeft dat je VIB’s wilt delen.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.