Logo Bouwend Nederland

Dinsdag 16 april was Y-ONG te gast op een project van NuLelie

Maandag 22 april 2024

Liander heeft na aanbesteding het werk voor programma NuLelie gegund aan drie aannemers. Aannemerscombinatie Heijmans | Pol Infratechniek | Van Voskuilen, aannemer Van Gelder en aannemers Alsema – Van Vulpen gaan de komende vier jaar in opdracht van Liander het elektriciteitsnet in Friesland en de Noordoostpolder uitbreiden. Met een omvang van 37 projecten, ruim 2.100 km kabels en circa 300 transformatorhuisjes is het werk verdeeld in drie deelgebieden.

Alsema en Liander nodigden Y-ONG 16 april uit voor een projectbezoek aan werkzaamheden in Leeuwarden. Y-ONG heeft een bezoek gebracht aan enkele uitvoeringen van het project rondom de nieuw te bouwen wijk Middelsee. Hiervoor legt Alsema de ringvoeding aan. Voordat de deelnemers daadwerkelijk op de fiets stapten kregen we een presentatie van Marcel Kieviet (Liander) over de achtergrond van NuLelie. Daarna nam Rik Alsema (Alsema bv) ons mee in de uitwerking van het project.

Netwerken

Naast het interessante inhoudelijke programma, was er natuurlijk ook tijd om te netwerken met Y-ONG'ers vanuit collega-aannemers. We hebben de middag daarom gezellig afgesloten met een borrel en diner.

Y-ONG

Heb jij dit projectbezoek helaas gemist? Niet getreurd, er volgen meerdere Y-ONG bijeenkomsten. Wil jij (of een collega) voortaan ook uitnodigingen ontvangen voor interessante, inspirerende en gezellige bijeenkomsten van Y-ONG? Stuur dan een bericht naar Bernadette Maat-de Boer. 

Bernadette Maat - de Boer
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 20 mei 2024
“Kom bewoners tegemoet bij aanleg warmtenetten”

Warmtenetten zijn in dichtbebouwde gebieden 30% goedkoper dan individuele warmtepompen als je naar de maatschappelijke kosten kijkt. Bovendien wordt het elektriciteitsnet met een warmtenet significant minder zwaar belast. Alleen komt het financiële voordeel momenteel niet bij huishoudens terecht. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot naar de situatie in Den Haag. NVDE, Stedin, Energiebeheer Nederland en Bouwend Nederland pleiten ervoor dat bewoners meer worden ondersteund.

Donderdag 16 mei 2024
Podcast: Wat komt er kijken bij een publiek warmtebedrijf?

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen aardgasvrij zijn en over op andere vormen van warmte. Als tussenstap moeten in 2030 een half miljoen woningen aangesloten zijn op een warmtenet. Publieke warmtebedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Maar hoe werkt dat nou precies? Je hoort het in de podcastserie Expeditie Energie.

Dinsdag 23 april 2024
STIPEL werkt aan verandering: vanaf 1 mei gaan er enkele veranderingen plaatsvinden binnen STIPEL

Per 1 mei geeft STIPEL zelf de certificaten af en dragen de certificerende instellingen hun taken aan STIPEL over. De bestaande exameninstellingen blijven actief en ook behaalde STIPEL-certificaten blijven geldig. Deze veranderingen worden doorgevoerd om sneller kwaliteitsdoelstellingen te behalen, efficiëntere besluiten te nemen en beter mee te kunnen groeien met de behoeften van de markt. Daarnaast zorgt dit voor meer uniformiteit en een centrale registratie van behaalde certificaten.