Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Dinsdag 16 april was y ong te gast op een project van nulelie

Dinsdag 16 april was Y-ONG te gast op een project van NuLelie

Maandag 22 april 2024

Liander heeft na aanbesteding het werk voor programma NuLelie gegund aan drie aannemers. Aannemerscombinatie Heijmans | Pol Infratechniek | Van Voskuilen, aannemer Van Gelder en aannemers Alsema – Van Vulpen gaan de komende vier jaar in opdracht van Liander het elektriciteitsnet in Friesland en de Noordoostpolder uitbreiden. Met een omvang van 37 projecten, ruim 2.100 km kabels en circa 300 transformatorhuisjes is het werk verdeeld in drie deelgebieden.

Alsema en Liander nodigden Y-ONG 16 april uit voor een projectbezoek aan werkzaamheden in Leeuwarden. Y-ONG heeft een bezoek gebracht aan enkele uitvoeringen van het project rondom de nieuw te bouwen wijk Middelsee. Hiervoor legt Alsema de ringvoeding aan. Voordat de deelnemers daadwerkelijk op de fiets stapten kregen we een presentatie van Marcel Kieviet (Liander) over de achtergrond van NuLelie. Daarna nam Rik Alsema (Alsema bv) ons mee in de uitwerking van het project.

Netwerken

Naast het interessante inhoudelijke programma, was er natuurlijk ook tijd om te netwerken met Y-ONG'ers vanuit collega-aannemers. We hebben de middag daarom gezellig afgesloten met een borrel en diner.

Y-ONG

Heb jij dit projectbezoek helaas gemist? Niet getreurd, er volgen meerdere Y-ONG bijeenkomsten. Wil jij (of een collega) voortaan ook uitnodigingen ontvangen voor interessante, inspirerende en gezellige bijeenkomsten van Y-ONG? Stuur dan een bericht naar Bernadette Maat-de Boer. 

Bernadette Maat - de Boer
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 22 juli 2024
GVE workshop van vorstverlet naar waterballet

De laatste jaren ervaren we steeds meer de effecten van klimaatverandering. Neerslag te korten met als gevolg uitdroging van de grond en lagere waterstanden in watergangen, heftige kortstondige buien waarbij de rivier de Geul buiten haar oevers ging én nauwelijks meer een echte winter met vorst. Ook bij de aanleg van ondergrondse infrastructuur moeten we ons bewust zijn van weerrisico’s. Maar hoe doe je dat? Deze vraag stond centraal tijdens de GVE workshop op 27 juni 2024.

Donderdag 11 juli 2024
Vrijstelling op asbestinventarisatieplicht

Vanaf 1 augustus is er een vrijstelling op asbestinventarisatieplicht voor het gas en elektriciteitsnet van de regionale netbeheerders.

Donderdag 4 juli 2024
Opleiding Eerste Monteur Hoogspanning Transport gereed

Na een intensieve samenwerking tussen de netwerkbedrijven en aannemers werkzaam in de Hoogspanning, een aantal ROC’s en het SBB, presenteren wij met trots de nieuwe opleiding Eerste monteur Hoogspanning Transport (EMHT).