Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Excursie westfield mall of the netherlands meld je aan

Excursie Westfield Mall of the Netherlands: meld je aan

Donderdag 3 september 2020

The Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is bijna klaar, maar past zo’n groot shopping centrum wel in de huidige tijd? Op 29 september legt projectdirecteur Teun Koek aan de JBN leden van regio Randstad Zuid uit waarom hij gelooft in het succes van dit mega project.

Westfield Mall of the Netherlands, het grootste overdekte shoppingcentrum van Nederland, wordt in Leidschendam gerealiseerd. Een bijzonder project waar een investering van 550 miljoen mee is gemoeid. Het eerste deel van de Mall of the Netherlands is al open en bevat 90 winkels en eetgelegenheden, die voor de Covid-19 crisis, meer dan 650.000 bezoekers per maand trokken. Volgens de laatste voorzichtige voorspellingen zal het winkelcentrum in het eerste jaar na volledige opening, ongeveer 12 tot 14 miljoen bezoekers ontvangen. De verwachting is dat de gehele Mall in het tweede deel van 2020 officieel geopend wordt. Op dat moment zal Westfield Mall of the Netherlands de thuisbasis zijn van 280 winkels, een overdekte versmarkt van 2.500m2, een dining plaza met 10 restaurants, 7 kiosken en een bioscoop met 10 zalen. Daarnaast wordt het voorzien van 4.000 gratis parkeerplaatsen.

Maar past zo’n groot shoppingcentrum wel in deze tijd? Iedereen shopt nu toch via het internet, bioscopen zijn vervangen door Netflix en Pathé Thuis? Hoor tijdens deze excursie wat de visie is achter The Mall of The Netherlands, waarom het een succes wordt en hoe dit imposante bouwproject tot stand komt. Uiteraard staat Teun Koek ook stil bij de invloed van de Covid-19 crisis op de bouw en volledige opening.

JBN leden van regio Randstad Zuid kunnen zich aanmelden voor deze excursie via de persoonlijke uitnodiging, die zij ontvangen hebben. Geen lid, maar wel interesse neem dan even contact op.

Yvonne Hiddink
manager HR

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 juli 2024
'Samen bouwen aan digitale vooruitgang'

Het aanbod van ons om deel te nemen aan een onderzoek naar de invloed van BIM op functies in de bouw, kwam voor Maas-Jacobs op het juiste moment. Vanaf volgend jaar gaan ze de ontwerpfase van alle projecten in 3D uitvoeren. Wat betekent dat voor de taken van medewerkers, en hoe ervaren zij deze taken? Het onderzoek leverde waardevolle inzichten op, vertelt BIM-manager Patrick van Dongen.

Vrijdag 28 juni 2024
Slimmer samenwerken met het digitaal bouwwerkdossier

Vorige week is het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) gelanceerd. Het DSGO kent negen belangrijke bouwstenen, waaronder standaarden, uitwisselingsprotocollen en zaken als identificatie en autorisatie. Joppe Duindam, manager brancheontwikkeling en verenigingszaken: “Beter digitaal samenwerken is cruciaal om een groot aantal maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het recent door Ketenstandaard gepubliceerde whitepaper over het digitaal bouwwerkdossier beschrijft hoe deze digitale samenwerking goed kan werken voor onze sector.”

Maandag 17 juni 2024
Lancering Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) is klaar voor gebruik: op 18 juni wordt versie 1.0 van het afsprakenstelsel gelanceerd en officieel overgedragen aan de markt. Met DSGO is een veilige, betrouwbare en gecontroleerde toegang tot digitale informatie vanuit de hele keten in de ontwerp-, bouw- en technieksector een flinke stap dichterbij.