Logo Bouwend Nederland

Excursie Westfield Mall of the Netherlands: meld je aan

Donderdag 3 september 2020

The Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is bijna klaar, maar past zo’n groot shopping centrum wel in de huidige tijd? Op 29 september legt projectdirecteur Teun Koek aan de JBN leden van regio Randstad Zuid uit waarom hij gelooft in het succes van dit mega project.

Westfield Mall of the Netherlands, het grootste overdekte shoppingcentrum van Nederland, wordt in Leidschendam gerealiseerd. Een bijzonder project waar een investering van 550 miljoen mee is gemoeid. Het eerste deel van de Mall of the Netherlands is al open en bevat 90 winkels en eetgelegenheden, die voor de Covid-19 crisis, meer dan 650.000 bezoekers per maand trokken. Volgens de laatste voorzichtige voorspellingen zal het winkelcentrum in het eerste jaar na volledige opening, ongeveer 12 tot 14 miljoen bezoekers ontvangen. De verwachting is dat de gehele Mall in het tweede deel van 2020 officieel geopend wordt. Op dat moment zal Westfield Mall of the Netherlands de thuisbasis zijn van 280 winkels, een overdekte versmarkt van 2.500m2, een dining plaza met 10 restaurants, 7 kiosken en een bioscoop met 10 zalen. Daarnaast wordt het voorzien van 4.000 gratis parkeerplaatsen.

Maar past zo’n groot shoppingcentrum wel in deze tijd? Iedereen shopt nu toch via het internet, bioscopen zijn vervangen door Netflix en Pathé Thuis? Hoor tijdens deze excursie wat de visie is achter The Mall of The Netherlands, waarom het een succes wordt en hoe dit imposante bouwproject tot stand komt. Uiteraard staat Teun Koek ook stil bij de invloed van de Covid-19 crisis op de bouw en volledige opening.

JBN leden van regio Randstad Zuid kunnen zich aanmelden voor deze excursie via de persoonlijke uitnodiging, die zij ontvangen hebben. Geen lid, maar wel interesse neem dan even contact op.

Yvonne Hiddink
manager HR

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 10 mei 2024
Met DICO naar een bijna ‘onbemande’ administratie

Lithos en PHB Bouw maken deel uit van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB). Waar de 50 medewerkers van Lithos zich vooral richten op nieuwbouw, houden de 100 medewerkers van PHB zich bezig met nieuwbouw, renovatie én restauratie. Beide bedrijven streven naar zo min mogelijk administratieve rompslomp, en daarin zijn ze met de DICO standaard goed geslaagd.

Woensdag 1 mei 2024
Je kan nu inschrijven voor de digiDare Award

Met de DigiDare Award vragen we aandacht voor succesverhalen van digitale ketensamenwerking in de gebouwde omgeving. Het belangrijkste doel van de prijs is om anderen te inspireren met positieve voorbeelden van digitaal samenwerken—rechtstreeks uit de praktijk.

Donderdag 25 april 2024
Test jij mee onze nieuwe module van de Digiscan Bouw

We hebben samen met Techniek Nederland een nieuwe module ontwikkeld voor de digiscan. Deze nieuwe module toetst hoe goed jij digitaal samenwerkt in de keten en welke stappen je daarin mogelijk kan zetten. We vinden het fijn als je deze nieuwe module mee wil testen.