Logo Bouwend Nederland

Future Builders Day 2023 waanzinnig succes

Vrijdag 21 april 2023

Al ruim voor de start stroomt de Fokker Terminal in Den Haag op donderdag 20 april vol met bouw- en infrastudenten en hun docenten. Aanwezige bedrijven staan deze derde editie van Future Builders Day te popelen om nieuwsgierig talent kennis te laten maken met hun inspirerende innovaties op het gebied van onder andere circulariteit, efficiency en duurzaamheid.

Onze voorzitter Arno Visser opent de dag met als thema 'Fight for the future' in een toepasselijke boksring. Arno: "Dit is de dag waarop jonge inventieve toekomstige bouwers en onze meest innovatieve bedrijven samenkomen om te kijken hoe we door gebruik te maken van de slimste technieken samen kunnen vechten voor en bouwen aan onze toekomst". Direct daarop volgend laten twee talenten van boksschool Haagse Directe in een korte demonstratie zien hoe slim en doelgericht vechten eruit ziet.

Creatieve energie voor de toekomst

Jong talent ontmoet hun toekomstig werkveld op de beursvloer: "Deze sector is zo creatief. Je kunt binnen en buiten werken en het is zo gaaf om te zien wat drones allemaal al kunnen bouwen."

Op de beursvloer is het dringen bij het uitproberen van alle technologische innovaties. Spot de Robohond, onderwaterdrones en zelf met VR ontwerpen zijn uiteraard populair, maar hoe je bouwt met hennep of plastic wekt net zoveel interesse. De interesse voor de techniek verbindt ook om makkelijk een praatje te maken en – heel ouderwets – kaartjes uit te wisselen voor een stage- of toekomstige werkplek.

Bruggen bouwen met deepdivesessies

Aandachtig luisteren is niet zo moeilijk als het over boeiende onderwerpen gaat. In sessies van 40 minuten wordt onder andere diep in gegaan op hoe je met 3D van gerecycled materiaal bruggen kan bouwen of hoe er circulair en emissieloos kan worden gebouwd met beton. Er wordt gediscussieerd over technologie en vs. de rol van de menselijke maat en of AI mogelijk het einde betekent van het ontwerpersvak.

Vechtersmentaliteit van Rico Verhoeven

Het thema 'Fight for the Future' wordt rond de lunch kracht bijgezet door een keynote van GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing Rico Verhoeven. In de ring neemt hij de nieuwsgierige bezoekers mee in zijn gevecht om doelen te bereiken. Hij deelt daarnaast hoe hij weerstand gebruikt om verder te komen. Zijn verhaal past perfect bij de bezoekers, de sector en de energie van de dag.

Learn. Experience. Connect.

De bouw staat voor enorme uitdagingen, van woningbouwopgave tot energietransitie en het bereikbaar houden van ons land. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er twee dingen nodig: de juiste mensen en de nieuwste innovaties om steeds efficiënter te kunnen werken. Op Future Builders Day komen die twee dingen bij elkaar. Bedrijven laten studenten kennis maken met de nieuwste innovaties. En ondernemers willen natuurlijk graag de studenten ontmoeten, hun werknemers van de toekomst! Ook docenten worden deze dag meegenomen in de nieuwste innovaties uit de sector in hun eigen docentenlounge. Future Builders Day slaat daarmee direct de brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. In haar missie is Future Builders Day 2023 zeker geslaagd. Wij kijken alweer uit naar volgend jaar! De voorlopige datum voor Future Builders Day 2024 wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Future Builders Day en het Future Builders platform zijn initiatieven van ons. De dag wordt mede gefinancierd vanuit de meerjarenprogramma's Duurzaamheid, Toekomst van Werk en Vernieuwing van de sector.

Arjan Walinga
Beleidsadviseur ketensamenwerking
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 10 mei 2024
Met DICO naar een bijna ‘onbemande’ administratie

Lithos en PHB Bouw maken deel uit van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB). Waar de 50 medewerkers van Lithos zich vooral richten op nieuwbouw, houden de 100 medewerkers van PHB zich bezig met nieuwbouw, renovatie én restauratie. Beide bedrijven streven naar zo min mogelijk administratieve rompslomp, en daarin zijn ze met de DICO standaard goed geslaagd.

Woensdag 1 mei 2024
Je kan nu inschrijven voor de digiDare Award

Met de DigiDare Award vragen we aandacht voor succesverhalen van digitale ketensamenwerking in de gebouwde omgeving. Het belangrijkste doel van de prijs is om anderen te inspireren met positieve voorbeelden van digitaal samenwerken—rechtstreeks uit de praktijk.

Donderdag 25 april 2024
Test jij mee onze nieuwe module van de Digiscan Bouw

We hebben samen met Techniek Nederland een nieuwe module ontwikkeld voor de digiscan. Deze nieuwe module toetst hoe goed jij digitaal samenwerkt in de keten en welke stappen je daarin mogelijk kan zetten. We vinden het fijn als je deze nieuwe module mee wil testen.