Logo Bouwend Nederland

Geslaagde primeur Bouwvrouwenevent Limburg

Donderdag 21 maart 2024

Vrijdag 8 maart jl. vond in Limburg de eerste editie van Bouwvrouwen Limburg plaats. Terugblikkend op deze zonnige ochtend bij het sfeervolle kasteel Aldenghoor in Haelen kunnen wij niet anders dan beamen dat het, in ieder geval voor de 30 aanwezige dames, een zinvolle, zinderende én gezellige bijeenkomst was! Zeker voor herhaling vatbaar. 

In de aanloop er naartoe merkten we bij de een enthousiasme, bij de ander scepsis en weer een ander vond het allemaal niet zo nodig. Limburgse nuchterheid? Want waarom extra stilstaan bij vrouwen in de bouw als dit door de dame in kwestie als heel normaal wordt ervaren. “Wij doen gewoon ons werk omdat het ons uitdaagt en plezier geeft en zijn trots op hetgeen we maken, ongeacht de branche”.


Feit blijft dat het aandeel vrouwen in de sector nog altijd fors in de minderheid is en dat er in de praktijk nog menig ‘vooroordeel’ of vastgeroest denkbeeld heerst. Ook op de bouwplaats zelf.
Maar we zien ook een kentering en daar zal zeker een campagne als deze positief aan bijdragen.
Steeds meer vrouwen zien de uitdaging en kansen binnen de bouw en infra en hoewel de piek een administratieve functie bekleedt zien we ook op de werkvloer steeds meer variatie. Het belang van diversiteit en inclusie, van o.a. vrouwen, weegt nog zwaarder in het licht van de opgaven en uitdagingen waar we voor staan.

Let’s go for a ride!


Vekoma-topvrouw Yvonne Paulussen liet ons aan boord stappen van een duizelingwekkend ritje in hun nieuwste top-attractie, een rails die plotseling weg is maar door technisch vernuft, middels een scharniersysteem naar beneden zakt en weer aansluit op een ander stuk rails, de adrenaline gierde rond! Naast alle successen en indrukwekkende wapenfeiten die dit in Vlodrop gevestigde bedrijf op haar naam mag schrijven; hofleverancier van Disney en een van de grootste achtbaanbouwers van de wereld, stond Yvonne ook stil bij de uitdagingen waarmee zij te maken hebben. En daar zitten veel parallellen met de bouw in. Strengere eisen, Duurzaamheid, Personeel. Als tip naar de dames was zij kort maar krachtig: “Spreek uit wat je te zeggen hebt!”

Adem in, adem uit, de toekomst begint nu


Met Josje Korsten alias Mevrouw Nilsson kwamen we weer tot rust met de voeten terug op aarde. Aan de hand van een meter demonstreerde ze de directe impact van stress op ons zenuwstelsel en hormoonsysteem. We staan er gedurende de dag niet vaak genoeg bij stil maar even zitten en bewust en diep ademhalen heeft al direct effect. Het verlagen van de ademhaling frequentie en even afschakelen middels korte pauzes maakt ons kalm en reguleert lichaam en geest.

Na een groepsfoto op de binnenplaats van het kasteel en een heerlijke lunch waarbij er werd gedeeld, nagepraat en gelachen konden we de ochtend tevreden afsluiten. 
Wij danken alle aanwezige dames voor hun bijdrage en hopen dat we een volgende editie nog meer bouwvrouwen te bereiken. 

Manon Bors
Verenigingsmanager afdeling Limburg
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 19 maart 2024
Derde inspiratiemiddag voor bouwvrouwen Oost-Brabant groot succes

Op vrijdag 8 maart 2024 vond de derde editie plaats van de Bouwvrouweninspiratiemiddag bij Kasteel Henkenshage. Met 80 dames was verenigingsmanager Joelka van Daal zeer tevreden over de opkomst.

Woensdag 13 maart 2024
Persoonlijke verhalen geven eerste Bouwvrouwendag een gouden randje

Speciaal voor de bouwvrouwen van Oost Nederland organiseerde Bouwend Nederland Regio Oost op de Internationale dag van de Vrouw een inspirerend event. Zo’n 55 dames waren 8 maart naar de Kampus in Rijssen gekomen voor de Bouwvrouwendag.

Maandag 11 maart 2024
Vitaliteit en weerbaarheid centraal op inspirerende Bouwvrouwendag

Vrijdag 8 maart was niet alleen de Internationale Dag van de Vrouw maar ook Bouwvrouwendag. Bouwend Nederland Regio Randstad Noord had een gevarieerd en inspirerend programma samengesteld om de deelneemsters een vitaal en fit gemoed te bezorgen.