Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Grensverkeer met duitsland update

Grensverkeer met Duitsland - update

Maandag 6 april 2020

Het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag en de premier van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, hebben maandag beklemtoond dat er geen extra grenscontroles langs de Duits-Nederlandse grens komen. Tal van media in Duitsland hebben melding gemaakt van plannen de grens dicht te gooien voor mensen vanuit Nederland die geen noodzakelijke reis naar de Bondsrepubliek maken. Die beperking geldt al voor vijf buurlanden van Duitsland.

Maar de Duitse grens gaat volgens Justitie en Veiligheid niet verder dicht. Wie naar Duitsland reist, kan in de grensstreek weliswaar de vraag krijgen van bijvoorbeeld een Duitse agent of dat echt nodig is. Maar dat blijft verder zonder gevolgen. Het departement overlegt naar eigen zeggen voortdurend met de Duitse autoriteiten. Laschet zei dat in overleg in Berlijn is bevestigd dat de grens met Nederland en België niet wordt gesloten zoals dat bij vijf andere buurlanden het geval is. De grensregio's zijn daarvoor te veel met elkaar verweven.

Pendelkaart

Om te kunnen reizen, is wel een pendelkaart nodig om de grens over te steken. De pendelkaart kunt u hieronder downloaden.

Klik hier voor de pendelkaart.

René Meyboom
Beleidsadviseur Europese zaken
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.