Logo Bouwend Nederland

Handige webtool om constructieve veiligheid te borgen

Vrijdag 29 maart 2024

Kennisplatform Constructieve Veiligheid heeft samen met partners Dura Vermeer, BAM, Aboma en Pieters Bouwtechniek een handige app ontwikkeld om de constructieve veiligheid van een project te borgen. Voor elke fase – initiatief, ontwerp, engineering, realisatie – beantwoord je een aantal vragen. Via deze gratis app kan je ook heel makkelijk onderaannemers en adviseurs betrekken. Je bent van harte uitgenodigd voor de lancering op donderdag 2 mei.

De nieuwe webtool wordt gelanceerd tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Iedereen die zich bezighoudt met constructieve veiligheid is van harte welkom. Deelname is gratis.   

Waar en wanneer

Donderdag 2 mei van 15-17u in het Auditorium bij Movares, Daalseplein 100 in Utrecht.

Programma op hoofdlijnen

  • In een introductiefilm roepen Job Dura (CEO Dura Vermeer), Joost Nelis (COO BAM Nederland), Paul Hooijschuur (partner Pieters Bouwtechniek), Jeroen Lammertse (directeur Aboma) en Dick Stoelhorst (voorzitter KPCV) alle ketenpartners in de bouw op gebruik te maken van de nieuwe webtool.
  • Dik Spekkink (contentmanager KPCV) laat zien hoe BORGR werkt.
  • Manager Veiligheid Ronald de Groot van Dura Vermeer en hoofd cluster Ontwerp & Engineering René Sterken van BAM delen hun eerste ervaringen met deze tool.

Aanmelden

Je kan jezelf en je collega’s aanmelden via info@kpcv.nl  

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 26 april 2024
Op weg naar ViA: eis trede drie SCL per 1 juli 2026

Eerder vertelden we al dat de verzwaring van de ViA-eis naar trede 3 van de Safety Culture Ladder (SCL) is uitgesteld naar 1 juli 2026. Voordat dit wordt ingevoerd, zal de Governance Code voor de Bouw (GCVB) een aantal zaken nader onderzoeken en uitwerken.

Woensdag 24 april 2024
Inspectie bij isolatiebranche: breng je arbozorg op tijd in orde

De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat de komende tijd controleren of werkgevers in de isolatiebranche voldoen aan de Arbowetgeving. Ze controleren in het bijzonder of je voldoet aan een aantal basisverplichtingen. Dit zijn het hebben van een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E), een plan van aanpak om arbeidsrisico’s te beheersen en een basiscontract met een arbodienst. Bouwend Nederland onderschrijft het doel van deze inspectie: een betere beheersing van risico’s bij vooral kleinere bedrijven. Daar gebeuren namelijk relatief vaker ernstige ongevallen.

Maandag 22 april 2024
Bouwbedrijf Vrolijk maakt het spelenderwijs veiliger

Bij Bouwbedrijf Vrolijk doen ze het vaak nét een beetje anders. Zo ook tijdens de Bewust Veilig-dag. Dit jaar werden alle medewerkers in groepjes getraind op digitale veiligheid via mobiele escaperooms. Eerder al ontwikkelde Vrolijk een eigen game waarin veiligheid op de bouwplaats centraal staat. “Een serieus thema als veiligheid kan je spelenderwijs juist heel effectief onder de aandacht brengen”, meent KAM-manager Marco Waarts.