Logo Bouwend Nederland

Handige webtool om constructieve veiligheid te borgen

Vrijdag 29 maart 2024

Kennisplatform Constructieve Veiligheid heeft samen met partners Dura Vermeer, BAM, Aboma en Pieters Bouwtechniek een handige app ontwikkeld om de constructieve veiligheid van een project te borgen. Voor elke fase – initiatief, ontwerp, engineering, realisatie – beantwoord je een aantal vragen. Via deze gratis app kan je ook heel makkelijk onderaannemers en adviseurs betrekken. Je bent van harte uitgenodigd voor de lancering op donderdag 2 mei.

De nieuwe webtool wordt gelanceerd tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Iedereen die zich bezighoudt met constructieve veiligheid is van harte welkom. Deelname is gratis.   

Waar en wanneer

Donderdag 2 mei van 15-17u in het Auditorium bij Movares, Daalseplein 100 in Utrecht.

Programma op hoofdlijnen

  • In een introductiefilm roepen Job Dura (CEO Dura Vermeer), Joost Nelis (COO BAM Nederland), Paul Hooijschuur (partner Pieters Bouwtechniek), Jeroen Lammertse (directeur Aboma) en Dick Stoelhorst (voorzitter KPCV) alle ketenpartners in de bouw op gebruik te maken van de nieuwe webtool.
  • Dik Spekkink (contentmanager KPCV) laat zien hoe BORGR werkt.
  • Manager Veiligheid Ronald de Groot van Dura Vermeer en hoofd cluster Ontwerp & Engineering René Sterken van BAM delen hun eerste ervaringen met deze tool.

Aanmelden

Je kan jezelf en je collega’s aanmelden via info@kpcv.nl  

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.

Vrijdag 26 april 2024
Op weg naar ViA: eis trede drie SCL per 1 juli 2026

Eerder vertelden we al dat de verzwaring van de ViA-eis naar trede 3 van de Safety Culture Ladder (SCL) is uitgesteld naar 1 juli 2026. Voordat dit wordt ingevoerd, zal de Governance Code voor de Bouw (GCVB) een aantal zaken nader onderzoeken en uitwerken.