Handige webtool om constructieve veiligheid te borgen
Vrijdag 29 maart 2024
Kennisplatform Constructieve Veiligheid heeft samen met partners Dura Vermeer, BAM, Aboma en Pieters Bouwtechniek een handige app ontwikkeld om de constructieve veiligheid van een project te borgen. Voor elke fase – initiatief, ontwerp, engineering, realisatie – beantwoord je een aantal vragen. Via deze gratis app kan je ook heel makkelijk onderaannemers en adviseurs betrekken. Je bent van harte uitgenodigd voor de lancering op donderdag 2 mei.
De nieuwe webtool wordt gelanceerd tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Iedereen die zich bezighoudt met constructieve veiligheid is van harte welkom. Deelname is gratis.
Waar en wanneer
Donderdag 2 mei van 15-17u in het Auditorium bij Movares, Daalseplein 100 in Utrecht.
Programma op hoofdlijnen
Aanmelden
Je kan jezelf en je collega’s aanmelden via info@kpcv.nl
Gerelateerd nieuws
Als er extreme hitte is, is het van belang dat je medewerkers niet alleen goed voor zichzelf zorgen, maar jij als werkgever ook je verantwoordelijkheden neemt. Daar hebben we afspraken over gemaakt in de cao Bouw & Infra, maar natuurlijk zijn er ook nog andere maatregelen. In dit artikel zetten we een en ander op een rijtje.
Bouw- en infrabedrijven werken vaak aan grote projecten, met inzet van ingehuurd personeel. Om ook hún veiligheid te garanderen, is meer aandacht nodig voor diploma’s en certificaten, betrokkenheid bij instructies, cultuurverschillen en taalbarrières. Eind mei verkenden organisaties en de bouw- en uitzendbranche tijdens een bijeenkomst gezamenlijk oplossingen. Die worden de komende periode getoetst in de praktijk.
Regen hield het gezelschap op 27 mei in Mijdrecht niet binnen. Vertegenwoordigers van Bouwend Nederland, Rijkswaterstaat, Cumela, MKB Infra, Techniek Nederland, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en Transport en Logistiek Nederland kwamen bij elkaar voor een 'safety walk' langs de A2 bij Abcoude. Het gezamenlijke doel is veiliger werken op de vluchtstrook. Na een update op het kantoor van freesbedrijf Freesmij volgde een demonstratie van de gewenste aanpak: het tijdelijk afsluiten van de rechterrijstrook om veilig op de vluchtstrook te werken.