Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Handige webtool om constructieve veiligheid te borgen

Handige webtool om constructieve veiligheid te borgen

Vrijdag 29 maart 2024

Kennisplatform Constructieve Veiligheid heeft samen met partners Dura Vermeer, BAM, Aboma en Pieters Bouwtechniek een handige app ontwikkeld om de constructieve veiligheid van een project te borgen. Voor elke fase – initiatief, ontwerp, engineering, realisatie – beantwoord je een aantal vragen. Via deze gratis app kan je ook heel makkelijk onderaannemers en adviseurs betrekken. Je bent van harte uitgenodigd voor de lancering op donderdag 2 mei.

De nieuwe webtool wordt gelanceerd tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Iedereen die zich bezighoudt met constructieve veiligheid is van harte welkom. Deelname is gratis.   

Waar en wanneer

Donderdag 2 mei van 15-17u in het Auditorium bij Movares, Daalseplein 100 in Utrecht.

Programma op hoofdlijnen

  • In een introductiefilm roepen Job Dura (CEO Dura Vermeer), Joost Nelis (COO BAM Nederland), Paul Hooijschuur (partner Pieters Bouwtechniek), Jeroen Lammertse (directeur Aboma) en Dick Stoelhorst (voorzitter KPCV) alle ketenpartners in de bouw op gebruik te maken van de nieuwe webtool.
  • Dik Spekkink (contentmanager KPCV) laat zien hoe BORGR werkt.
  • Manager Veiligheid Ronald de Groot van Dura Vermeer en hoofd cluster Ontwerp & Engineering René Sterken van BAM delen hun eerste ervaringen met deze tool.

Aanmelden

Je kan jezelf en je collega’s aanmelden via info@kpcv.nl  

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.