Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Hoe transformeer je een industriewijk naar een duurzame woonwijk

Hoe transformeer je een industriewijk naar een duurzame woonwijk?

Maandag 19 september 2022

Hoe kun je een industriewijk duurzaam transformeren naar een woonwijk? Frank van Woerden, algemeen directeur van KUDO BV, laat het zien. Hij neemt ons mee op de bouwplaats in Veenendaal en licht toe hoe hier circulair, duurzaam en natuurinclusief gebouwd wordt aan 250 woningen. Bovendien legt hij uit hoe langzaam het beroep van timmerman verandert naar monteur en daar zijn de timmermannen zelf erg blij mee.

Hanneke van Eijndhoven
Regiomanager regio Zuid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 28 november 2022
Hoe bouw je een huis volledig van hout?

Martijn van Toor, Ralph Verhaegh en Eric Joosten nemen je mee in hun bedrijf Ekowood Houses, een totaaloplossing voor de vraag naar betaalbare houtbouwwoningen. Welk hout gebruiken ze daarvoor en hoe blijft dit betaalbaar? Maar dat is niet het enige dat telt want ook de architectuur speelt hierin een belangrijke rol. In dit filmpje zie je hoe vanaf de tekentafel de huizen langzaam tot leven komen.

Maandag 26 september 2022
Modulair bouwen: 'Binnen 3 dagen kun je erin wonen'

Herman Manning, DGA van HTO Aannemersbedrijf vertelt in dit filmpje over modulair bouwen. Hij geeft een kijkje in de fabriek en laat zien welke onderdelen er prefab gemaakt worden. Uiteindelijk blijkt er in drie dagen een huis klaar te zijn. En het mooie is, dat huis is ook nog verplaatsbaar. Dus je kunt samen met je huis verhuizen!

Woensdag 7 september 2022
Duurzame aanpak bij renovatie Utrechtsebaan

Ivo Stienstra van BAM Infra in Den Haag vertelt over de renovatie van de Utrechtsebaan. In de aanbestedingsfase is BAM al druk geweest met duurzame oplossingen voor de werkzaamheden die moesten worden uitgevoerd. Als gevolg daarvan is er veel gewerkt met duurzaam materieel en circulariteit. In dit filmpje legt Ivo uit hoe er is omgegaan met de nieuwe asfaltweg en hoe je op een duurzame manier kunt omgaan met oud asfalt en een innovatieve werkwijze die minder uitstoot veroorzaakt.