Logo Bouwend Nederland

Kadaster-gebruikers opgelet

Dinsdag 30 januari 2024

Maak jij gebruik van Mijn Kadaster Diensten, dan moet je vanaf 1 juli 2024 inloggen met eHerkenning. Dat geldt dus voor alle gebruikers, dus niet alleen de beheerders.

et inloggen met eHerkenning wordt verplicht voor alle gebruikers met toegang tot de volgende Mijn Kadasters-diensten:

  • Kadaster-on-line (KOL)
  • KIK inzage
  • Kadata Internet

Wat moet je doen?

1. Log in als beheerder in MijnKadaster.nl, ga naar "Beheer applicaties"

2. Staat in uw overzicht Kadaster-on-line, KIK Inzage en/of Kadata Internet ?
JA --> Alle gebruikers (waarbij deze diensten zijn geactiveerd) moeten eHerkenning hebben vanaf 1 juli 2024
NEE --> Alleen beheerders moeten verplicht eHerkenning hebben vanaf 1 juli 2024

ALTERNATIEF --> Vóór 1 juli zet u de volgende diensten uit voor alle gebruikers: Kadaster-on-line, KIK Inzage en Kadata. Dat kan in bovenstaand scherm.

Kadaster applicaties per gebruiker

Als je gaat naar pagina "Gebruikers" kun je diensten per gebruiker inschakelen of uitschakelen. De gebruiker kan dit zelf ook controleren. Selecteer een gebruiker en scroll naar beneden. Dan zie je de "schuifjes" zoals op onderstaand plaatje. Alleen beheerders kunnen dit aanpassen.

Meer informatie en hulp

Meer informatie lees je via dit LinkedIn bericht. Voor vragen neem contact op met jouw beheerder van Mijn Kadaster in jouw organisatie of de klantenservice van Kadaster via (088) 183 60 30

Yvonne de Rijck
Adviseur techniek vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 16 mei 2024
Podcast: Wat komt er kijken bij een publiek warmtebedrijf?

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen aardgasvrij zijn en over op andere vormen van warmte. Als tussenstap moeten in 2030 een half miljoen woningen aangesloten zijn op een warmtenet. Publieke warmtebedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Maar hoe werkt dat nou precies? Je hoort het in de podcastserie Expeditie Energie.

Dinsdag 23 april 2024
STIPEL werkt aan verandering: vanaf 1 mei gaan er enkele veranderingen plaatsvinden binnen STIPEL

Per 1 mei geeft STIPEL zelf de certificaten af en dragen de certificerende instellingen hun taken aan STIPEL over. De bestaande exameninstellingen blijven actief en ook behaalde STIPEL-certificaten blijven geldig. Deze veranderingen worden doorgevoerd om sneller kwaliteitsdoelstellingen te behalen, efficiëntere besluiten te nemen en beter mee te kunnen groeien met de behoeften van de markt. Daarnaast zorgt dit voor meer uniformiteit en een centrale registratie van behaalde certificaten.

Maandag 22 april 2024
Dinsdag 16 april was Y-ONG te gast op een project van NuLelie

Liander heeft na aanbesteding het werk voor programma NuLelie gegund aan drie aannemers. Aannemerscombinatie Heijmans | Pol Infratechniek | Van Voskuilen, aannemer Van Gelder en aannemers Alsema – Van Vulpen gaan de komende vier jaar in opdracht van Liander het elektriciteitsnet in Friesland en de Noordoostpolder uitbreiden. Met een omvang van 37 projecten, ruim 2.100 km kabels en circa 300 transformatorhuisjes is het werk verdeeld in drie deelgebieden.