Logo Bouwend Nederland

Koningin Máxima bezoekt bouwplaats in aanloop naar de Dag van de Bouw 2023

Dinsdag 13 juni 2023

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan Rijnsburg voor een werkbezoek in aanloop naar de Dag van de Bouw. Koningin Máxima nam uitgebreid de tijd voor een rondleiding en gesprekken over deze bijzondere bouwplaats. Op de Dag van de Bouw kan heel Nederland een kijkje nemen achter de bouwhekken van ruim 160 bouwplaatsen in heel Nederland.

De Koningin arriveerde rond 13:30 op de bouwplaats. Na een warm welkom door burgemeester van Rijnsburg Cornelis Visser en onze voorzitter Arno Visser, werd ze meegenomen in het bouwproject door KBM-directeur Willem van der Plas. Daarna trok de Koningin veiligheidsschoenen aan, zette ze een bouwhelm op en werd ze rondgeleid over de bouwplaats. Ze nam uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met de bouwers van dit mooie project. Aan het einde van de rondleiding stond het mobiele bouwlab op haar te wachten waar ze samen met kinderen van basisschool PCBO Oranje Nassau uit Rijnsburg een kijkje in mocht nemen.

Arno Visser: "Het was in vele opzichten een stralende dag met stralende mensen. De Koningin was enorm goed geïnformeerd en toonde oprechte interesse in onze sector. Ik hoop dat veel mensen aanstaande zaterdag op de Dag van de Bouw in haar voetsporen treden en zelf een kijkje komen nemen op de meer dan 150 bouwplaatsen die geopend worden voor alle inwoners van Nederland."

Bouwproject Rijnsburg


In Rijnsburg bouwt KBM in opdracht van woningcorporatie Dunavie 117 sociale huurwoningen terug op de plek waar er 72 circulair geoogst zijn. Alle woningen zijn sociale huurwoningen zonder gas, zeer energiezuinig en worden tevens voorzien van zonnepanelen. Het is daarmee een voorbeeld van een project waar betaalbare, zeer energiezuinige en duurzame woningen gerealiseerd worden. Willem van der Plas: "Fantastisch dat de Koningin vandaag onze bouwplaats bezocht heeft en echt de tijd nam om zich te verdiepen in het project en de tijd nam om in gesprek te gaan met onze bouwplaatsmedewerkers."

Dag van de Bouw


Het bezoek vond plaats in het kader van de Dag van de Bouw, onze jaarlijkse open dag. Het is dé dag waarop iedereen achter de bouwhekken mag komen kijken hoe bouw- en infrabedrijven dagelijks doorbouwen aan Nederland. Dit jaar is de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni. De dag wordt officieel geopend in Rotterdam op project de Kuil door minister Hugo de Jonge. Er hebben zich al meer dan 160 projecten aangemeld voor de Dag van de Bouw 2023.

Oeps! We zien dat we een foutje hebben gemaakt in de video in de naamtitel van Dick van der Plas. Dit is natuurlijk zijn broer Willem.

Eline Maarse

Gerelateerd nieuws

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Donderdag 21 maart 2024
Vakbonden staan met actie zwaarwerkregeling op bouwplaatsen aan verkeerde loket

Sinds 1 januari 2021 kent de cao Bouw & Infra een zwaarwerkregeling. Hierdoor kunnen werknemers in onze sector met een zwaar beroep drie jaar eerder stoppen met werken. In de nieuwe cao bouw en infra is afgesproken dat de huidige zwaarwerkregeling per 1-1-2026 voortgezet wordt met 5 jaar tot 1-1-2031. Vakbonden voeren op dit moment onder andere acties bij bouwplaatsen voor verlenging van deze regeling. Wat werkgevers betreft staan ze hier aan het verkeerde loket.

Maandag 18 december 2023
Hoe voorkom je verzuim door werkstress?

Als ondernemer in de bouw en infra heb je jouw medewerkers hard nodig om het bedrijf draaiende te houden. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, toenemende werkdruk en stijgend verzuim. Door te focussen op werkplezier en de juiste balans voor jouw medewerkers kun je verzuim door werkstress verlagen of voorkomen. Benieuwd hoe je dat doet? ArboDuo (onderdeel van ArboNed) geeft je tips en handvatten.