Logo Bouwend Nederland

Leerlingen mavo/havo ontdekken de wereld van techniek in Oosterbeek

Woensdag 20 maart 2024

Opleidingsbedrijf Revabo te Oosterbeek opende op 12 en 13 maart jongstleden hun deuren voor mavo- en havo-leerlingen om ze te enthousiasmeren voor de techniek. Wel 80 leerlingen van het Cadea College uit Duiven en het OBC uit Elst konden deze 2 dagen kennis maken met de veelzijdigheid van het werken in de Techniek en deelnemen aan technische activiteiten.

Het opleidingsbedrijf voor installatie- en elektrotechniek (IW Achterhoek Rivierenland) én het opleidingsbedrijf voor de bouw (Revabo Oosterbeek) hebben hun handen ineen geslagen voor deze twee dagen. De uitvoering van dit event is in samenwerking met Infravak uit Holten, de Schildersvakopleiding en de mechatronica afdeling van ROC RijnIJssel gedaan. Piet Koppelaar, directeur van Revabo zegt: "Het is van groot belang dat de leerlingen uit de theoretische opleidingen zien hoe mooi en veelzijdig de techniek is. Kennismaken en enthousiasmeren voor een beroep in de techniek is het belangrijkste. Het maakt niet uit voor welke sector in de techniek ze uiteindelijk kiezen. Te weinig jongeren kiezen voor een mbo-opleiding in de techniek. Daardoor is er een groot tekort aan technische vakmensen. We hopen door het organiseren van gezamenlijke activiteiten jongeren te enthousiasmeren over het werken in de techniek en zo een bijdrage te kunnen leveren aan de tekorten. De jongeren van nu zijn de techneuten voor de toekomst!"

Enthousiast

Het vakmanschap stond deze dagen voorop, net als plezier en de mogelijkheid je eigen talenten te ontdekken. Zo waren de leerlingen actief bezig met schilderen, behangen, tegelzetten, timmeren, metselen, riolering aanleggen, windmolens maken die op zonne-energie draaien en werken met metaal en elektrotechniek. Leuk was het om te zien hoe meiden met gelakte nagels stenen stonden te stapelen en wanden te betegelen en andere jongeren helemaal enthousiast werden van het werken met hun handen.

Esther ten Have
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt - Regio Oost
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 27 mei 2024
Kinderen enthousiast maken voor de bouw en infra?

Dat kan vanaf nu met ‘De bouw maakt het op school’! Bouwend Nederland ontwikkelde met doelgroepexperts, kinderen en leden een set aan materialen waarmee bouw- en infrabedrijven op een leuke en gemakkelijke manier aan kinderen op de basisschool kunnen vertellen over hun mooie werk. Bouw- en infrabedrijven krijgen vaak de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken. Vanaf nu kan dat met het materiaal van ‘De bouw maakt het op school’.

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Woensdag 8 mei 2024
Bouwbedrijf Van Dillen is 300 jaar oud: 'We zien onszelf als start-up'

Bouwbedrijf Van Dillen wordt al 300 jaar van vader op zoon overgedragen. "Tot de dag van nu hebben al die generaties zich aangepast aan de eisen van de tijd. Ik denk dat we daar als onderneming ook goed in zijn. We zijn er in ieder geval continu mee bezig. We zien onszelf nog altijd als start-up." Dat is het verrassende antwoord van directeur/eigenaar Cees van Dillen op de vraag naar het onderscheidende vermogen van het sinds 1724 bestaande bouwbedrijf.