Logo Bouwend Nederland

Leren van elkaar, ervaringen delen. Dat doen we in contactgroepen

Dinsdag 19 september 2023

Op dinsdag 19 september waren twaalf meewerkend partners naar Breda gekomen voor een eerste overleg van de Contactgroep Meewerkend partners van leden in Afdeling Brabant Mid-West.

Kick-off in teken van kennismaken en wat kom je halen en brengen

Twaalf, in dit geval allen dames, raakten met elkaar in gesprek over hun werk- en privésituatie en hadden elkaar direct gevonden. Een feest van herkenning van werksituaties en het ijs was dan ook snel gebroken.

Er werd bij dit eerste overleg vooral opgehaald wat men komt halen en brengen en wat de verwachtingen van dit overleg zijn. Meewerkend partners zijn vaak het manusje van alles op kantoor en aanspreekpunt voor de medewerkers en onderaannemers waarmee gewerkt wordt. Daarnaast houden ze de website/social media bij, zorgen voor de planning, de contacten met opdrachtgevers en leveranciers, doen de administratie erbij en ga zo maar door. Vaak teveel om op te noemen. Dat maakt de job juist wel veelzijdig en leuk, maar ook erg intensief.

Zo kwam aan bod hoe je werk en privé gescheiden kunt houden, de personeelsplanning in de bouwvak (collectief sluiten of niet), het personeelstekort en hoe je omgaat met de veranderde wensen van jongeren, nieuwe medewerkers én hoe je je huidige medewerkers aan boord houdt. Er werden over en weer tips gegeven, wat bij meerdere dames zeker stof tot nadenken gaf.

Dit overleg krijgt in het nieuwe jaar een vervolg. We bespreken dan op verzoek het organiseren van het proces rondom de Wet kwaliteitsborging. Iets wat in veel gevallen ook op het bordje van de meewerkend partner is beland.

Fijn dat leden op deze manier elkaars ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen opzoeken bij vragen. Natuurlijk kun je ook voor veel vragen of voor het leggen van contacten met andere leden, terecht bij Petra Landmeter (06-15557622) of Yvonne van Zijl (06-10796348).

Contactgroepen in de regio en afdelingen

Zo zijn er in de regio en in de diverse afdelingen ook andere Contactgroepen die hetzelfde doel hebben: ervaringen delen en leren van elkaar.

  • Contactgroep KAM (voor kam/QHSE-medewerkers), woensdag 20 september 2024 van 14.30 tot 17.00 uur bij Van der Valk in Tilburg.
  • Contactgroep Digitalisering (voor it-functionarissen) - de volgende in Afdeling Brabant Mid-West en Zeeland is op 3 otkober van 14.00 tot 16.00 uur in Zalencentrum De Raayberg in Bergen op Zoom.
  • Contactgroep Personeel (voor hr-medewerkers) - de volgende in Afdeling Brabant Mid-West is op 15 november 2023 van 12.00 tot 14.00 uur, gastheer is jullie collega Martens en Van Oord in Oosterhout.

Aanmelden kan via Petra of Yvonne. Wanneer je jezelf of jouw medewerkers (vrijblijvend) opgeeft voor één van de contactgroepen ontvang je in het vervolg automatisch de uitnodigingen voor deze bijeenkomsten/overleggen.

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 10 mei 2024
Met DICO naar een bijna ‘onbemande’ administratie

Lithos en PHB Bouw maken deel uit van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB). Waar de 50 medewerkers van Lithos zich vooral richten op nieuwbouw, houden de 100 medewerkers van PHB zich bezig met nieuwbouw, renovatie én restauratie. Beide bedrijven streven naar zo min mogelijk administratieve rompslomp, en daarin zijn ze met de DICO standaard goed geslaagd.

Woensdag 1 mei 2024
Je kan nu inschrijven voor de digiDare Award

Met de DigiDare Award vragen we aandacht voor succesverhalen van digitale ketensamenwerking in de gebouwde omgeving. Het belangrijkste doel van de prijs is om anderen te inspireren met positieve voorbeelden van digitaal samenwerken—rechtstreeks uit de praktijk.

Donderdag 25 april 2024
Test jij mee onze nieuwe module van de Digiscan Bouw

We hebben samen met Techniek Nederland een nieuwe module ontwikkeld voor de digiscan. Deze nieuwe module toetst hoe goed jij digitaal samenwerkt in de keten en welke stappen je daarin mogelijk kan zetten. We vinden het fijn als je deze nieuwe module mee wil testen.