Logo Bouwend Nederland

Machinistenscholingsdagen 2023: je bent nooit te jong om te leren

Donderdag 16 februari 2023

Dit jaar zijn de Machinistenscholingsdagen op 20 en 21 april. Er is weer een prachtig programma samengesteld met interactieve workshops zowel binnen als buiten, theorie en praktijk. In dit artikel lees je hoe je je kan aanmelden.

Het Bouw en Infra Park in Harderwijk is het toneel voor de Machinistenscholingsdagen dit jaar. De MSD wordt georganiseerd door Vakvereniging HZC, SOMA Bedrijfsopleidingen en onze vakgroep Grondwerk.

Bijscholing is en blijft noodzakelijk om kennis up to date te houden. Dit is zeker het geval in een tijd waarin vakmanschap en duurzame inzetbaarheid van groot belang zijn. Daarom is besloten om ook in 2023 de inmiddels traditionele Machinistenscholingsdagen (MSD) te organiseren. De organisatie is al voor de zomervakantie van 2022 gestart met de voorbereidingen van de MSD 2023. Aan onderwerpen geen gebrek! Ook dit jaar heeft de programmacommissie een keuze moeten maken. Hierbij is gelet op het leveren van een bijdrage ter vergroting van de vakbekwaamheid, verdieping van de inhoudelijke kennis, de professionaliteit in het werken en het omgaan met elkaar. Door de jaren heen is dit iedere keer weer gelukt, en de deelnemers ervaren deze dagen als leerzaam, nuttig en in een gezellige sfeer. De organiserende partijen hebben naar hun oordeel een mooi programma in elkaar gezet. Voor deze alweer 30e editie van de MSD is gekozen voor het motto: 'Je bent nooit te jong om te leren'!

Wat gaan we doen?

Er zullen weer zes workshops worden georganiseerd waarin de deelnemers op interactieve wijze kennis kunnen nemen van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied en op sociaal terrein. Kennisnemen in een lokaal binnen en in de praktijk buiten is de formule waarmee gewerkt gaat worden. Bekijk via deze link (pdf) het programma. 

Piet van der Zouwen-prijsvraag

Voor de twintigste keer zal de Piet van der Zouwen-prijsvraag worden gehouden. Deze prijs is vernoemd naar de voormalig rayonbestuurder en erelid van Vakvereniging HZC en één van de initiatiefnemers van de MSD. De deelnemers krijgen tijdens de cursusdag een aantal meerkeuzevragen voorgelegd. De juiste antwoorden worden gegeven tijdens de workshops. Door goed op te letten tijdens de workshops kan dus het juiste antwoord worden ingevuld. De winnaar van deze prijsvraag ontvangt uit handen van Piet van der Zouwen zelf een schaalmodel en komt met een interview en foto in De Machinist en op de website van respectievelijk Bouwend Nederland en SOMA bedrijfsopleidingen. Let op: de vragen worden digitaal gesteld, dus neem je mobiele telefoon mee!

Enthousiast om je aan te melden?

Dan kan dat voor 24 maart 2023 via deze link. Let op: vol is vol! De kosten voor deelname aan de MSD bedragen €250,00 exclusief btw. De MSD worden door cao-partijen, betrokken bij de bouw-cao, gezien als functionele bijscholing. Dit betekent dat de kosten voor rekening van de werkgever komen. Vragen met betrekking tot de aanmelding kunnen gesteld worden via het Evenementenbureau. Vragen over het programma kunnen worden gesteld via Evelien van Rhijn.

Charles Verheyen
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 3 mei 2024
David van Hilst (Waterschap Brabantse Delta) winnaar Piet van der Zouwenprijs

Op donderdag 2 mei jl. is de Piet van der Zouwenprijs uitgereikt aan David van Hilst, werkzaam bij Waterschap Brabantse Delta. David won deze prijs als deelnemer aan de Machinisten Scholings Dagen (MSD).

Dinsdag 30 januari 2024
Video: bekijk de terugblik op de Machinistenscholingsdagen 2024

Op twee koude, maar zonnige winterdagen hebben op 18 en 19 januari zo'n 175 machinisten weer deelgenomen aan de inmiddels traditionele Machinistenscholingsdagen (MSD) op het Bouw- en Infrapark in Harderwijk.

Dinsdag 30 januari 2024
Stop werkzaamheden bij onverwachte kleur en geur

Bij werkzaamheden in de bodem, kan er onverwacht gekleurde grond of een onaangename geur optreden. Zo troffen de werknemers bij dit incident een blauw gekleurde grond aan en roken ze een zwakke, onaangename geur die direct doet denken aan amandelen. Nader bodemonderzoek leert dat er sprake is van een gevaarlijk verontreiniging. Hoe ga je hier mee om?