Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Meld je aan voor de bewust veilig dag 2023

Meld je aan voor de Bewust Veilig-dag 2023

Maandag 21 november 2022

Op woensdag 29 maart 2023 organiseert de bouw-, techniek- en onderhoudssector de jaarlijkse Bewust Veilig-dag. Dit jaar is de slogan Bewust Bezig = Bewust Veilig. Bewust bezig zijn met veiligheid op het werk is van levensbelang. Misschien nu nog wel sterker dan in voorgaande jaren. Met steeds meer nieuwe mensen met verschillende achtergronden, groeit het belang van bewustwording rond veilig en gezond werken.

Voor het zevende jaar op rij organiseren we met Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland de Bewust Veilig-dag. Met het initiatief willen we de bewustwording rond veilig en gezond werken binnen de sector vergroten. Nu de bouw- en technische sector de komende jaren vele nieuwe mensen verwelkomen, geldt ook voor hen: Bewust Bezig = Bewust Veilig.

Hoe ziet de dag eruit?

Tijdens de Bewust Veilig-dag 2023 besteden bedrijven in de sector op hun eigen manier aandacht aan veilig en gezond werken. Ieder deelnemend bedrijf bepaalt zelf hoe het deze dag inricht en welke activiteiten het organiseert. De organiserende brancheorganisaties leveren ondersteunende middelen en inspiratie om het thema te agenderen.

Bewust Veilig-dag 2022 groot succes

De Bewust Veilig-dag van 2022 was een groot succes. Meer dan 400 bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud meldden zich aan, van groot tot klein. Zij besteedden elk op hun eigen manier aandacht aan gezondheid en veiligheid op het werk.

Meld je nu aan

We roepen alle bedrijven in de bouw, techniek en infra op om zich aan te melden voor deze nieuwe editie van de Bewust Veilig-dag. Deelname is gratis en vrijblijvend.

Aanmelden kan via deze website. De website is ook de spil waarop alle informatie te vinden is. Om helemaal op de hoogte te blijven, is Bewust Veilig ook te volgen op Twitter, Instagram en LinkedIn.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.