Logo Bouwend Nederland

Nederland massaal op bezoek bij bouw en infra op de Dag van de bouw

Zaterdag 17 juni 2023

Meer dan 160 bouw- en infraprojecten openden vandaag hun bouwhekken op de zestiende Dag van de Bouw. Dat werd met veel enthousiasme ontvangen, want meer dan 55.000 (volgens de huidige telling) Nederlanders besloten om een kijkje te nemen op de bouwplaatsen die werden opengesteld. Ze ontdekten hoe de bouwsector inspeelt op de uitdagingen van deze eeuw, zoals klimaatverandering, energietransitie en digitalisering. Tijdens de Dag van de Bouw werd duidelijk dat de bouwsector niet stilstaat, maar verder bouwt, innoveert en verduurzaamt.

De grote diversiteit aan projecten maakte dat het nog moeilijk was om het leukste project te kiezen om te bezoeken. Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening koos voor Rotterdam. Daar opende hij om 10:00 de Dag van de Bouw op project De Kuil van Heijmans. Daarna kreeg hij een rondleiding over de bouwplaats, samen met twee toekomstige bewoners van het project. Zij lieten samen met de bouwplaatsmedewerkers vol trots hun toekomstige woning zien aan de minister.

Binnenhof en Rottemerentunnel

Ook dit jaar werden er veel bijzondere bouwplaatsen opengesteld zodat heel Nederland kon bekijken wat er achter de bouwhekken gebeurt. Het Binnenhof in Den Haag was een populaire locatie waar de bezoekers een unieke rondleiding kregen in de bijzondere verbouwing van de gebouwen van de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Raad van State. In Leeuwarden konden bezoekers het nieuwe Cambuurstadion bezoeken en in Utrecht was de restauratie van de Werfkelders opengesteld. De grote infrastructuurprojecten waren ook erg in trek. Men kon een kijkje nemen bij de verbreding van de A1 Oost bij Twello, de herstelwerkzaamheden op de A7 in Friesland en een wandeling maken in de tunnelbuis van de Rottemerentunnel.

"We vinden het geweldig dat het Nederlandse publiek zoveel interesse toont in de bouw- en infraprojecten van ons land. De bouwers zijn trots op het werk dat ze verrichten en vandaag konden ze laten zien op welke manier ze elke dag bouwen aan Nederland. Ik verbaas me nog regelmatig wat onze leden allemaal kunnen en wil ze ook hartelijk bedanken voor alle inspanningen die ze geleverd hebben op deze bijzondere dag", aldus onze voorzitter Arno Visser.

Niels Wensing
directeur dienstverlening
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 27 mei 2024
Kinderen enthousiast maken voor de bouw en infra?

Dat kan vanaf nu met ‘De bouw maakt het op school’! Bouwend Nederland ontwikkelde met doelgroepexperts, kinderen en leden een set aan materialen waarmee bouw- en infrabedrijven op een leuke en gemakkelijke manier aan kinderen op de basisschool kunnen vertellen over hun mooie werk. Bouw- en infrabedrijven krijgen vaak de vraag om iets over hun werk te komen vertellen op een basisschool. Of zij zijn aan het werk aan (of vlakbij) een school en willen zelf laten zien wat er allemaal bij de bouw en infra komt kijken. Vanaf nu kan dat met het materiaal van ‘De bouw maakt het op school’.

Dinsdag 5 maart 2024
Bouw- en infra aannemers uit Breda en omgeving organiseren gezamenlijke Onderwijsdag van de Bouw

Vrijdag 7 juni presenteren bouw- en infra aannemers uit Breda en omgeving zich gezamenlijk op het bouwterrein van project 'Blossem' in Breda. Basisschoolleerlingen groep 4 t/m 8 gaan een fascinerende dag beleven en maken kennis met de bouw.