Logo Bouwend Nederland

Nieuwe rekentool voor berekenen glasdikteberekeningen is live

Donderdag 14 april 2022

Py-Engineering in Rotterdam heeft in opdracht van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS een online tool ontwikkeld voor het eenvoudiger berekenen van glaspanelen volgens NEN 2608. Als aanvulling op het programmeren van de complexe formules uit de norm, is met simulaties een kennisdatabase opgebouwd om aanzienlijk sneller de benodigde glasdikten te kunnen bepalen.

In een eerder gepubliceerd bericht in 'Bouwwereld'is uitgebreid aandacht besteed aan deze nieuwe rekentool.

Het is nu mogelijk om je te registreren voor de rekentool. Ga naar: Glasrekentool - registratie - Vind hier uw glasspecialisten.
Vul de gevraagde gegevens in op het aanmeldformulier.  Ook niet leden kunnen zich aanmelden voor deze rekentool. 

Met de rekentool kan onderstaande berekend worden:
- Windbelasting
- Letselbeperkende uitvoering Nen3569
- Doorvalveilige beglazing valhoogte meer dan 1 meter
- Dakbeglazing
- 2- en 3-zijdig ingeklemd glas, voor balustrades (ingeklemd met profiel, en we kijken nog naar montage met glasklemmen)

Dit voor enkel- en isolatieglas  

Jaarlijkse bijdrage gebruik Rekentool voor glasdikte berekeningen

2022 basic tool expert tool aantal gebruikers
       
leden

€ 0

€ 395

4
extra log-in

€ 50

€ 100

per gebruiker
       
niet-leden

€ 750

€ 1.250

1
extra log-in 

€ 150

€ 250

per gebruiker
Cor Wittekoek
Verenigingsmanager vakgroep GLAS
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 21 mei 2024
Subsidieregeling DUMAVA opnieuw open

Maatschappelijk vastgoedeigenaren vroegen massaal subsidie aan op 3 oktober 2022, de dag dat de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) opende. Het totale budget van € 150 miljoen was meteen bereikt. Ben je eigenaar van maatschappelijk vastgoed en heb je nog geen DUMAVA kunnen aanvragen? Het is verstandig om door te gaan met uitzoeken wat voor verduurzamingsmaatregelen je wilt nemen en wat je allemaal nodig hebt voor een aanvraag, want DUMAVA gaat weer open.

Vrijdag 17 mei 2024
Wat gebeurde er met het ingezamelde glas in 2023?

In 2023 werd er ruim 85.000 ton vlakglasafval door Vlakglas Recycling Nederland ingezameld. Dit vlakglasafval bestaat, naast glas, uit allerlei andere materialen die aan dit glas zijn toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aluminium afstandshouders in isolatieglas of pvb folie in gelaagd glas. In de recycling worden deze materialen zoveel mogelijk apart gehouden, zodat ook deze weer hergebruikt kunnen worden. Helaas vinden we meer dan alleen dit soort aan glas gelinkte materialen: keramisch glas en bouw- en sloopval zijn daarvan enkele voorbeelden.

Dinsdag 14 mei 2024
Vakgroep GLAS stelt glaswand beschikbaar voor evenementen

Hoe val je als glasbedrijf extra op bij jongeren die voor de keuze staan om een vak te kiezen? Niet met een PowerPointpresentatie, maar met iets origineels, actiefs en spannends. We hebben een glaswand die overal kan worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan open dagen van scholen en beurzen. Het is de ultieme test van kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Wie kan het langst blijven hangen en claimt de overwinning?