Logo Bouwend Nederland

Ondergrondse Infra Plein groot succes

Vrijdag 23 februari 2024

Eindelijk was het dan zover. De Infra Relatiedagen Hardenberg gingen weer van start, en voor het eerst dit jaar was er een Ondergrondse Infra Plein.

Begin februari vonden weer de Infra Relatiedagen plaats in de Evenementenhal Hardenberg. Met een divers aanbod van bedrijven en genoeg te zien en te doen, kon iedereen met een hart voor Infra zich uren vermaken. Je kon kennismaken met het nieuwste materieel en je laten voorlichten over hoe je je bedrijf kunt verduurzamen. Nieuw dit jaar was het Ondergrondse Infra Plein.

Ondergrondse Infra Plein

Busladingen vol jongeren worden ieder jaar afgezet bij de Infra Relatiedagen. De aannemers en opdrachtgevers aangesloten bij Grond'g hebben met het Ondergrondse Infra Plein een passend aanbod neergezet voor deze jongeren. Zo waren er diverse opstellingen vanuit de Ondergrondse Infra neergezet, waar jongeren bijvoorbeeld zelf een mof konden maken. Ook was er een escaperoom en een rad van Fortuin. Het Rad van Fortuin werd ingezet om jongeren in contact te laten komen met de aanwezige aannemers en opdrachtgevers, zodat ze meer te weten konden komen over werkzaamheden binnen de Ondergrondse Infra. Het Ondergrondse Infra Plein was een groot succes onder de jongeren. We hebben als Ondergrondse Infra goed kunnen laten zien wat we doen en waar we voor staan.

Meer weten?

Meer informatie over het Ondergrondse Infra Plein vind je hier.
In 2025 vinden de Infra Relatiedagen Hardenberg plaats op 11, 12 en 13 februari.

Bernadette Maat - de Boer
Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 16 mei 2024
Podcast: Wat komt er kijken bij een publiek warmtebedrijf?

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen aardgasvrij zijn en over op andere vormen van warmte. Als tussenstap moeten in 2030 een half miljoen woningen aangesloten zijn op een warmtenet. Publieke warmtebedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Maar hoe werkt dat nou precies? Je hoort het in de podcastserie Expeditie Energie.

Dinsdag 23 april 2024
STIPEL werkt aan verandering: vanaf 1 mei gaan er enkele veranderingen plaatsvinden binnen STIPEL

Per 1 mei geeft STIPEL zelf de certificaten af en dragen de certificerende instellingen hun taken aan STIPEL over. De bestaande exameninstellingen blijven actief en ook behaalde STIPEL-certificaten blijven geldig. Deze veranderingen worden doorgevoerd om sneller kwaliteitsdoelstellingen te behalen, efficiëntere besluiten te nemen en beter mee te kunnen groeien met de behoeften van de markt. Daarnaast zorgt dit voor meer uniformiteit en een centrale registratie van behaalde certificaten.

Maandag 22 april 2024
Dinsdag 16 april was Y-ONG te gast op een project van NuLelie

Liander heeft na aanbesteding het werk voor programma NuLelie gegund aan drie aannemers. Aannemerscombinatie Heijmans | Pol Infratechniek | Van Voskuilen, aannemer Van Gelder en aannemers Alsema – Van Vulpen gaan de komende vier jaar in opdracht van Liander het elektriciteitsnet in Friesland en de Noordoostpolder uitbreiden. Met een omvang van 37 projecten, ruim 2.100 km kabels en circa 300 transformatorhuisjes is het werk verdeeld in drie deelgebieden.