Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Podcast gaan een hogere productiviteit en werkgeluk hand in hand

Podcast: Gaan een hogere productiviteit en werkgeluk hand in hand?

Dinsdag 26 maart 2024

Als je de productiviteit binnen je bedrijf wilt verhogen met automatisering, robots of een andere innovatie, is het verstandig om ook te kijken naar het werkgeluk van je medewerkers. In deze aflevering gaat presentator Iman de Vries in gesprek met Gerard van Engelenburg, commercieel manager bij Bruil, om te zien hoe zij dat hebben aangepakt. Sinds een aantal jaar werken ze met een 3D betonprinter en waar je vroeger dure mallen en veel medewerkers nodig had om een element van beton te maken, kunnen ze dat nu met een betonprinter. Gerard vertelt hoe het werkt, hoe ze omgaan met weerstand binnen het bedrijf en of het goed was voor het werkgeluk.

Sinds januari 2022 verschijnt de de podcast 'De Bouw maakt het'. Leuk om te beluisteren voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van bouw en infra. Met items over alle aspecten van de bouw en gasten aan tafel helpt de podcast mee om de luisteraar een compleet beeld van de bouw te geven en up-to-date te blijven over bouwnieuws.
Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 juli 2024
'Samen bouwen aan digitale vooruitgang'

Het aanbod van ons om deel te nemen aan een onderzoek naar de invloed van BIM op functies in de bouw, kwam voor Maas-Jacobs op het juiste moment. Vanaf volgend jaar gaan ze de ontwerpfase van alle projecten in 3D uitvoeren. Wat betekent dat voor de taken van medewerkers, en hoe ervaren zij deze taken? Het onderzoek leverde waardevolle inzichten op, vertelt BIM-manager Patrick van Dongen.

Vrijdag 28 juni 2024
Slimmer samenwerken met het digitaal bouwwerkdossier

Vorige week is het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) gelanceerd. Het DSGO kent negen belangrijke bouwstenen, waaronder standaarden, uitwisselingsprotocollen en zaken als identificatie en autorisatie. Joppe Duindam, manager brancheontwikkeling en verenigingszaken: “Beter digitaal samenwerken is cruciaal om een groot aantal maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het recent door Ketenstandaard gepubliceerde whitepaper over het digitaal bouwwerkdossier beschrijft hoe deze digitale samenwerking goed kan werken voor onze sector.”

Maandag 17 juni 2024
Lancering Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) is klaar voor gebruik: op 18 juni wordt versie 1.0 van het afsprakenstelsel gelanceerd en officieel overgedragen aan de markt. Met DSGO is een veilige, betrouwbare en gecontroleerde toegang tot digitale informatie vanuit de hele keten in de ontwerp-, bouw- en technieksector een flinke stap dichterbij.