Logo Bouwend Nederland

Podcast: Gaan een hogere productiviteit en werkgeluk hand in hand?

Dinsdag 26 maart 2024

Als je de productiviteit binnen je bedrijf wilt verhogen met automatisering, robots of een andere innovatie, is het verstandig om ook te kijken naar het werkgeluk van je medewerkers. In deze aflevering gaat presentator Iman de Vries in gesprek met Gerard van Engelenburg, commercieel manager bij Bruil, om te zien hoe zij dat hebben aangepakt. Sinds een aantal jaar werken ze met een 3D betonprinter en waar je vroeger dure mallen en veel medewerkers nodig had om een element van beton te maken, kunnen ze dat nu met een betonprinter. Gerard vertelt hoe het werkt, hoe ze omgaan met weerstand binnen het bedrijf en of het goed was voor het werkgeluk.

Sinds januari 2022 verschijnt de de podcast 'De Bouw maakt het'. Leuk om te beluisteren voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van bouw en infra. Met items over alle aspecten van de bouw en gasten aan tafel helpt de podcast mee om de luisteraar een compleet beeld van de bouw te geven en up-to-date te blijven over bouwnieuws.
Richard Massar
Manager communicatie
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 april 2024
Test jij mee onze nieuwe module van de Digiscan Bouw

We hebben samen met Techniek Nederland een nieuwe module ontwikkeld voor de digiscan. Deze nieuwe module toetst hoe goed jij digitaal samenwerkt in de keten en welke stappen je daarin mogelijk kan zetten. We vinden het fijn als je deze nieuwe module mee wil testen.

Woensdag 24 april 2024
Contactgroep Digitalisering kijkt naar de toekomst van de sector, maar niet door een roze bril

De opkomst bij bijeenkomst van de contactgroep Digitalisering van donderdag 18 april was opvallend hoog. Een van de dingen die in Van der Valk hotel Deventer aan de orde kwamen, was namelijk AI, en veel professionals uit de sector zijn razend nieuwsgierig naar wat deze technologie voor de sector kan betekenen.

Dinsdag 23 april 2024
Jaarbeeld Ransomware 2023

In het recent gepubliceerde Jaarbeeld Ransomware 2023 komt een zorgwekkende trend naar voren. Maar liefst 58% van de organisaties die het slachtoffer werden van ransomware, had geen goede back-up procedures.