Logo Bouwend Nederland

Podcast: Hoe werk je veilig met onderaannemers?

Woensdag 6 maart 2024

Veiligheid versterkt als je samenwerkt, dat is het thema van de Bewust Veilig-Dag op 27 maart 2024. Maar hoe waarborg je die veiligheid nou als je werkt met onderaannemers en welke stappen moet je zetten om veiligheid goed bespreekbaar te maken.

In aflevering 42 van ‘De bouw maakt het’ podcast gaat presentator Iman de Vries in gesprek met Henk Vreeswijk, algemeen directeur van Freesmij en Roland Christenhusz, KAM manager bij Siers Groep. Beide heren kunnen vanuit hun eigen ervaring en expertise duidelijk vertellen hoe je veiligheid kan implementeren in de organisatie en hoe je dat doet samen met onderaannemers. Maar met alleen goede certificaten en protocollen kom je er niet, want in de aflevering gaat het ook uitgebreid over het belang van de psychologische kant van veiligheid.

 

Beluister hier de podcast

 

Wil je meer weten over veiligheid in de bouw en infra of over de Bewust Veilig-dag? Ga dan naar www.bewustveilig.com.

Bedankt voor het luisteren! Vergeet niet te abonneren op De bouw maakt het podcast om geen aflevering te missen.

Eline Maarse

Gerelateerd nieuws

Donderdag 30 mei 2024
6 juni: Werksymposium naar meer dagwerk in de infra

Veilig werken aan de weg zonder ongevallen: welke stappen kunnen we zetten. Hoe werken we vanaf de aanbesteding meer samen om het werk goed en veilig te organiseren. Wat zijn de dilemma’s. Tijdens een werksymposium op 6 juni zoeken ondernemers en Rijkswaterstaat samen naar oplossingen. Je bent van harte welkom!

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.