1. Home
  2. Nieuws
  3. Podcast verhalen in veiligheid vertelt belang van veilig werken

Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veilig werken

Donderdag 27 juni 2024

Hoe maken we de bouw veiliger? Welke kansen en uitdagingen liggen er om ketensamenwerking te versterken? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Geert van der Linde, HSE-directeur bij Ballast Nedam, antwoord op deze vragen.

In de podcast, die je hieronder kan beluisteren, vertelt Van der Linde over het belang van hogere basisvaardigheden en kwalificaties voor projecten, vooral voor specialisten en onderaannemers in de bouwsector. Hij benadrukt tevens de noodzaak van betrokkenheid en zorg bij het creëren van een veilige en inclusieve werkomgeving.

Bestel het werkboek

Speciaal voor mkb-bedrijven maakten we het werkboek 'Samen klimmen op de Veiligheidsladder'. Met dit werkboek kun je stap voor stap klimmen op de Safety Culture Ladder (SCL, ook wel veiligheidsladder genoemd). We helpen je met allerlei opdrachten naar de volgende trede. Op deze speciale pagina lees je alles over het werkboek, ook hoe je het kan bestellen.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 22 oktober 2024
CROW: Aanvullingen en correcties publicaties wegwerkzaamheden

CROW heeft enkele belangrijke aanvullingen en correcties toegevoegd aan het portfolio van Werk in Uitvoering. De documenten bieden praktische adviezen en maatregelen om de veiligheid van zowel wegwerkers als weggebruikers te waarborgen.

Maandag 21 oktober 2024
Inzichten na een dodelijk ongeval

Op de bouwplaats van The Mayor in Amstelveen overleed vorig jaar een 63-jarige werknemer van UBA Bouw. Hij kwam om na een noodlottig ongeval met een transportbok met daarop twee HSB-elementen. De veiligheidskundigen van UBA Bouw, Bouwbedrijf De Nijs en de veiligheidskundige van de bouwcombinatie van The Mayor deden onderzoek naar de oorzaken. Ze delen graag hun inzichten.

Woensdag 16 oktober 2024
Scholen omarmen nieuwe lesstof veilig werken op de bouw

Leerlingen van de praktische mbo-opleidingen timmeren, metselen en tegelzetten leren alles wat je moet weten over het vak én over veilig werken op de bouw. Dat is het resultaat van de inspanningen van Jurgen van de Ven van Huybregts Relou in samenwerking met anderen. De kans is groot dat het hbo dit voorbeeld volgt voor alle bouwgerelateerde opleidingen.