Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Podcast verhalen in veiligheid vertelt belang van veilig werken

Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veilig werken

Donderdag 27 juni 2024

Hoe maken we de bouw veiliger? Welke kansen en uitdagingen liggen er om ketensamenwerking te versterken? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Geert van der Linde, HSE-directeur bij Ballast Nedam, antwoord op deze vragen.

In de podcast, die je hieronder kan beluisteren, vertelt Van der Linde over het belang van hogere basisvaardigheden en kwalificaties voor projecten, vooral voor specialisten en onderaannemers in de bouwsector. Hij benadrukt tevens de noodzaak van betrokkenheid en zorg bij het creëren van een veilige en inclusieve werkomgeving.

Bestel het werkboek

Speciaal voor mkb-bedrijven maakten we het werkboek 'Samen klimmen op de Veiligheidsladder'. Met dit werkboek kun je stap voor stap klimmen op de Safety Culture Ladder (SCL, ook wel veiligheidsladder genoemd). We helpen je met allerlei opdrachten naar de volgende trede. Op deze speciale pagina lees je alles over het werkboek, ook hoe je het kan bestellen.

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.

Vrijdag 5 juli 2024
Innovatieve oplossingen kunnen de bewaking van bouwplaatsen in de zomer echt verbeteren.

De toekomst van bouwplaatsbeveiliging in de zomer