Praktijkmiddag BIM Collaboration Format op 27 maart
Vrijdag 17 januari 2025
Het BIM Collaboration Format (BCF) is een internationale open standaard waarmee je de communicatie rond issues tussen verschillende BIM-softwarepakketten stroomlijnt. De BCF-kaart zet het gebruik van de standaard op een toegankelijke manier uiteen. Tijdens de praktijkdag leer je door BCF in de praktijk te gebruiken, maak je kennis met verschillende software en verplaats je je in verschillende rollen.
Een goede communicatie en samenwerking in de bouwketen zijn van groot belang. Hiermee voorkom je vertragingen, hogere kosten en kwaliteitsproblemen. De internationale standaard van buildingSMART is dan ook speciaal ontwikkeld om de communicatie tussen ketenpartners beter te laten verlopen.
Praktische informatie
De praktijkdag is op donderdag 27 maart van 13 tot 16 uur in Woerden en staat open voor alle partijen in de keten: opdrachtgevers, ontwerpers, adviseurs, bouwers en toeleveranciers.
Aanmelden
Je kan je nu aanmelden via BCF Praktijkdag 2025. Meer informatie over het BIM Collaboration Format vind je op de website van Building Smart.
Gerelateerd nieuws
Nederland wordt het eerste land dat juridische informatie over vastgoed driedimensionaal vastlegt en ontsluit via digitale bouwmodellen. Samen met het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Vereniging Eigen Huis, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, NEPROM en het Kadaster hebben we ons officieel gecommitteerd aan BIM Legal. Met dit programma versnellen we de woningbouw en versterken we de rechtszekerheid voor toekomstige bewoners en professionals.
Ben jij een mkb-ondernemer en te klein om zelfstandig de kansen van robotisering te verzilveren? Dan is dit je kans. Samen met jou willen we op zoek gaan naar manieren om werk in de bouw en techniek te robotiseren. Natuurlijk met behoud van het werkplezier van je medewerkers.
Hoe ziet de bouwsector er in 2040 uit? En wat is er nú nodig om daar te komen? In dit webinar, in samenwerking met TKI Bouw en Techniek, gaan experts uit de bouw, de hightechindustrie en TNO met elkaar in gesprek over hoe we met minder handen meer kunnen doen, hoe er wordt samengewerkt en welke vaardigheden straks essentieel zijn om sneller te bouwen.