Logo Bouwend Nederland

Primeur! Half jaar gratis deelname aan cybersecurityprogramma

Maandag 25 september 2023

Elke dag zijn hacks en datalekken in het nieuws. Als branchevereniging willen we onze leden helpen bij de bescherming tegen internetcriminelen. Daarom kun je een half jaar gratis deelnemen aan de plus-versie van het platform Samen Digitaal Veilig, inclusief praktische begeleiding op maat. Als je je al eerder hebt geregistreerd bij Samen Digitaal Veilig, dan wordt je account automatisch overgezet naar de plus-versie.

We raden je aan om gebruik te maken van deze kans. Een cyberaanval kan iedereen overkomen en alleen samen worden we digitaal veilig. Helaas leven er nogal wat misverstanden rondom cyberaanvallen.

 • “Ik heb geen tijd”
  Er is een nieuwe cybersecuritywet aangekondigd: NIS2. Net als bij de AVG moet een flink aantal bedrijven verplicht maatregelen nemen op het vlak van cybersecurity. Zet dus nu alvast de eerste stappen, dan ben je tijdig voorbereid en ben je de drukte bij de IT-leveranciers voor.

 • “Dat overkomt mij niet”
  Veel van onze leden denken dat ze geen doelwit zijn. Of dat ze het goed geregeld hebben. Helaas wijst de praktijk anders uit. Cyberaanvallen treffen alle soorten ondernemingen, groot en klein.

 • “Bij mij is niets te halen”
  Ook in onze branche werken we met gevoelige informatie die vertrouwelijk moet blijven. Ook werken vaak meerdere partijen (digitaal) samen aan hetzelfde project. Dit betekent dat informatie moet worden gedeeld, wat extra beveiligingsrisico's met zich meebrengt.

 • “Mijn systemen zijn beveiligd”
  Digitale veiligheid is best complex, want het gaat ook om gedrag en bewustzijn. Wist je dat in meer dan de helft van de gevallen een hack ontstaat door menselijke fouten? Met de gratis Plus versie krijgen je medewerkers 20 trainingsvideo’s te zien die ingaan op de belangrijkste aandachtspunten.

Mis deze kans niet!

Speciaal voor jou als lid van Bouwend Nederland mag je een half jaar gratis gebruikmaken van de uitgebreide plus-versie in het platform Samen Digitaal Veilig. Het platform helpt je met het slim invoeren van een paar simpele maatregelen die jouw digitale veiligheid snel verhogen!      

 • Een half jaar gratis toegang tot de plus-versie van Samen Digitaal Veilig
 • Praktische online begeleidingssessie
 • Online trainingsprogramma voor medewerkers (20 leerzame video’s)
 • Checklists waarmee je inzicht krijgt in hoe het staat met jouw digitale veiligheid
 • Een dashboard waarop je jouw voortgang kunt zien

Meld je nu aan voor de kick-off sessie

Tijdens deze sessie vertellen we meer over wat je kunt verwachten en hoe je gebruik kunt maken van het aanbod.

Dennis Mollet
beleidsadviseur digitalisering
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Dinsdag 21 mei 2024
Haalbaarheidsonderzoek IT-blauwdruk bouwcombinaties positief

Bouwbedrijven die vaak samenwerken in bouwcombinaties hebben behoefte aan een generieke, voorspelbare aanpak voor de inrichting van de ICT-omgeving. Zij hebben hiervoor contact gezocht met Bouwend Nederland. Zo kan de blauwdruk sectorbreed worden ontwikkeld. Het haalbaarheidsonderzoek is nu afgerond. Kenan Tupkovic van BAM en Martin Mouton van TBI vertellen er meer over, ook namens Dura Vermeer, Heijmans, Van Oord en VolkerWessels.

Vrijdag 10 mei 2024
Met DICO naar een bijna ‘onbemande’ administratie

Lithos en PHB Bouw maken deel uit van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB). Waar de 50 medewerkers van Lithos zich vooral richten op nieuwbouw, houden de 100 medewerkers van PHB zich bezig met nieuwbouw, renovatie én restauratie. Beide bedrijven streven naar zo min mogelijk administratieve rompslomp, en daarin zijn ze met de DICO standaard goed geslaagd.