Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Primeur half jaar gratis deelname aan cybersecurityprogramma

Primeur! Half jaar gratis deelname aan cybersecurityprogramma

Maandag 25 september 2023

Elke dag zijn hacks en datalekken in het nieuws. Als branchevereniging willen we onze leden helpen bij de bescherming tegen internetcriminelen. Daarom kun je een half jaar gratis deelnemen aan de plus-versie van het platform Samen Digitaal Veilig, inclusief praktische begeleiding op maat. Als je je al eerder hebt geregistreerd bij Samen Digitaal Veilig, dan wordt je account automatisch overgezet naar de plus-versie.

We raden je aan om gebruik te maken van deze kans. Een cyberaanval kan iedereen overkomen en alleen samen worden we digitaal veilig. Helaas leven er nogal wat misverstanden rondom cyberaanvallen.

  • “Ik heb geen tijd”
    Er is een nieuwe cybersecuritywet aangekondigd: NIS2. Net als bij de AVG moet een flink aantal bedrijven verplicht maatregelen nemen op het vlak van cybersecurity. Zet dus nu alvast de eerste stappen, dan ben je tijdig voorbereid en ben je de drukte bij de IT-leveranciers voor.

  • “Dat overkomt mij niet”
    Veel van onze leden denken dat ze geen doelwit zijn. Of dat ze het goed geregeld hebben. Helaas wijst de praktijk anders uit. Cyberaanvallen treffen alle soorten ondernemingen, groot en klein.

  • “Bij mij is niets te halen”
    Ook in onze branche werken we met gevoelige informatie die vertrouwelijk moet blijven. Ook werken vaak meerdere partijen (digitaal) samen aan hetzelfde project. Dit betekent dat informatie moet worden gedeeld, wat extra beveiligingsrisico's met zich meebrengt.

  • “Mijn systemen zijn beveiligd”
    Digitale veiligheid is best complex, want het gaat ook om gedrag en bewustzijn. Wist je dat in meer dan de helft van de gevallen een hack ontstaat door menselijke fouten? Met de gratis Plus versie krijgen je medewerkers 20 trainingsvideo’s te zien die ingaan op de belangrijkste aandachtspunten.

Mis deze kans niet!

Speciaal voor jou als lid van Bouwend Nederland mag je een half jaar gratis gebruikmaken van de uitgebreide plus-versie in het platform Samen Digitaal Veilig. Het platform helpt je met het slim invoeren van een paar simpele maatregelen die jouw digitale veiligheid snel verhogen!      

  • Een half jaar gratis toegang tot de plus-versie van Samen Digitaal Veilig
  • Praktische online begeleidingssessie
  • Online trainingsprogramma voor medewerkers (20 leerzame video’s)
  • Checklists waarmee je inzicht krijgt in hoe het staat met jouw digitale veiligheid
  • Een dashboard waarop je jouw voortgang kunt zien

Meld je nu aan voor de kick-off sessie

Tijdens deze sessie vertellen we meer over wat je kunt verwachten en hoe je gebruik kunt maken van het aanbod.

Dennis Mollet
beleidsadviseur digitalisering
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 juli 2024
'Samen bouwen aan digitale vooruitgang'

Het aanbod van ons om deel te nemen aan een onderzoek naar de invloed van BIM op functies in de bouw, kwam voor Maas-Jacobs op het juiste moment. Vanaf volgend jaar gaan ze de ontwerpfase van alle projecten in 3D uitvoeren. Wat betekent dat voor de taken van medewerkers, en hoe ervaren zij deze taken? Het onderzoek leverde waardevolle inzichten op, vertelt BIM-manager Patrick van Dongen.

Vrijdag 28 juni 2024
Slimmer samenwerken met het digitaal bouwwerkdossier

Vorige week is het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) gelanceerd. Het DSGO kent negen belangrijke bouwstenen, waaronder standaarden, uitwisselingsprotocollen en zaken als identificatie en autorisatie. Joppe Duindam, manager brancheontwikkeling en verenigingszaken: “Beter digitaal samenwerken is cruciaal om een groot aantal maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Het recent door Ketenstandaard gepubliceerde whitepaper over het digitaal bouwwerkdossier beschrijft hoe deze digitale samenwerking goed kan werken voor onze sector.”

Maandag 17 juni 2024
Lancering Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving

Het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) is klaar voor gebruik: op 18 juni wordt versie 1.0 van het afsprakenstelsel gelanceerd en officieel overgedragen aan de markt. Met DSGO is een veilige, betrouwbare en gecontroleerde toegang tot digitale informatie vanuit de hele keten in de ontwerp-, bouw- en technieksector een flinke stap dichterbij.