1. Home
  2. Nieuws
  3. Subsidieregeling cyberweerbaarheid voor mkb

Subsidieregeling cyberweerbaarheid voor mkb

Donderdag 5 september 2024

Wil je aan de slag met het verhogen van de cyberveiligheid van je onderneming? Dan is het goed om te weten dat maandag 2 september de subsidieregeling Mijn Cyberweerbare Zaak is geopend. De subsidie geldt voor kleine bedrijven tot en met 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal €10 miljoen. De regeling staat ook open voor zzp'ers.

Met de subsidie van Mijn Cyberweerbare Zaak kun je maatregelen nemen, waarmee je IT-systemen beter beschermd zijn tegen externe bedreigingen zoals cyberaanvallen. Het gaat om producten of diensten in deze acht categorieën:

  • Veilige netwerktoegang/wifi
  • Wachtwoordmanager
  • Tweefactorauthenticatie (2FA), tweestapsverificatie en multifactortauthenticatie (MFA)
  • Patch management
  • Antivirussoftware
  • Back-ups instellen en testen
  • Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
  • Cyberawarenesstrainingen

De subsidie hiervoor is 50% van de subsidiabele kosten, met een maximum van €1.250 per aanvrager. Je kunt meerdere facturen en betaalbewijzen indienen tot het maximale bedrag is bereikt. Dat moet je wel in één aanvraag doen.

Meer weten en subsidie aanvragen?

Ga dan snel naar de website van de RVO.

Platform Samen Digitaal Veilig

Als lid kan je grotendeels kosteloos óók gebruikmaken van platform Samen Digitaal Veilig. Je vindt er handige instructievideo's voor je medewerkers en een checklist om te bespreken met je IT-leverancier.

Dennis Mollet
beleidsadviseur digitalisering
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 22 april 2025
Digitaal opleveren, Slimmer bouwen

Op donderdag 17 april jongstleden stond de Digitaliseringsbijeenkomst voor de regio Oost op het programma. Voor dit ochtendevenement had de organisatie het Van der Valk Hotel De Cantharel in Apeldoorn gekozen. Twee keer per jaar wordt de Digitaliseringsbijeenkomst georganiseerd. Een in april en een in november”, begint Isa Klein Tuente, verenigingsmanager regio Oost. “Hierbij nodigen wij altijd onze leden uit die hebben aangegeven dat zij interesse in dergelijke bijeenkomsten hebben, vaak kiezen we er ook voor om alle leden uit de regio uit te nodigen omdat we denken dat het goed is dat onze leden weten dat wij deze bijeenkomsten faciliteren. Denk niet alleen aan IT’ers en marketeers, maar ook aan directeuren die benieuwd zijn naar de digitale ontwikkelingen binnen de bouw en infra. De insteek van deze bijeenkomsten is nooit in beton gegoten. Wanneer het op digitalisering aankomt, luisteren we goed naar de behoeften van onze leden.”

Donderdag 17 april 2025
Webinar Milieuproductdata in de gebouwde omgeving

In de gebouwde omgeving groeit bij opdrachtgevers, aannemers, groothandels en andere ketenpartners de behoefte aan betrouwbare en gestandaardiseerde milieuproductdata. De komst van de CSRD en andere duurzaamheidsambities en -verplichtingen vraagt om meer samenwerking én betere data-uitwisseling tussen bouwers, leveranciers en aanbieders van milieudata.

Woensdag 16 april 2025
Podcast: zo betrek je de mondige omgeving tijdens de bouw

Omgevingsmanagement krijgt een steeds grotere rol in de bouw. Werken in stedelijke gebieden vraagt om heldere communicatie, aandacht voor de omgeving en een slimme samenwerking tussen alle betrokken partijen. Maar hoe organiseer je dat goed?