Logo Bouwend Nederland

TNO event over biobased bouwen op 3 juli

Woensdag 1 mei 2024

Tot 2030 moeten er in ons land zo’n 900.000 woningen worden gebouwd. De vraag naar bouwmaterialen neemt flink toe. Samen werken we aan één doel: versnellen van de transitie naar een circulaire en biobased (bouw)economie. Biobased bouwen; NEXT level.

De vraag naar bouwmaterialen neemt flink toe door de enorme vraag naar woningen. Waar halen we al deze materialen vandaan? En hoe bouwen we duurzamer met een mooi rendement? Dat kan als we volledig inzetten op circulariteit: slimmer ontwerpen, oude materialen hergebruiken, biobased grondstoffen toepassen en op industriële wijze bouwen.

Er is al veel mogelijk, maar ook nog veel onduidelijk. Daarom organiseert TNO op woensdag 3 juli 2024 een inspiratiemiddag waarin je meer duidelijkheid krijgt over zaken als regelgeving, ontwikkeling van diverse nieuwe biobased bouwmaterialen en certificering.

Dit event is georganiseerd voor opdrachtgevers, bouwbedrijven, producenten van biobased bouwmaterialen en inhoudelijke experts.

Voor meer informatie en aanmelden kan je terecht op de betreffende eventpagina.

Edgar van Niekerk
Beleidsadviseur Duurzaamheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 16 mei 2024
Podcast: Wat komt er kijken bij een publiek warmtebedrijf?

In 2050 moeten alle woningen en gebouwen aardgasvrij zijn en over op andere vormen van warmte. Als tussenstap moeten in 2030 een half miljoen woningen aangesloten zijn op een warmtenet. Publieke warmtebedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Maar hoe werkt dat nou precies? Je hoort het in de podcastserie Expeditie Energie.

Woensdag 8 mei 2024
CROW-richtlijn Warm Mix Asfalt ligt nu ter visie

Vanaf 1 januari 2025 is Warm Mix Asfalt het nieuwe standaard asfaltmengsel. Met het doel om de duurzaamheid van asfaltwegverhardingen te verbeteren en schadelijke emissies te verminderen. Om deze transitie te begeleiden heeft CROW de Richtlijn Warm Mix Asfalt opgesteld. Het gaat om een op zichzelf staande CROW-richtlijn. De richtlijn ligt nu ter visie. Reageren kan tot en met 15 juni.

Woensdag 8 mei 2024
Verzeker je van lage stabiele energieprijzen via Bouwend Nederland partner Atlas Power and Gas

Binnen de energiemarkt heerst er veel onzekerheid. De onrust in landen waaruit wij een belangrijk deel van onze energie halen baart veel energiebedrijven zorgen. Dit zorgt voor sterk wisselende energietarieven en dure lange termijn contracten.