TNO event over biobased bouwen op 3 juli
Woensdag 1 mei 2024
Tot 2030 moeten er in ons land zo’n 900.000 woningen worden gebouwd. De vraag naar bouwmaterialen neemt flink toe. Samen werken we aan één doel: versnellen van de transitie naar een circulaire en biobased (bouw)economie. Biobased bouwen; NEXT level.
De vraag naar bouwmaterialen neemt flink toe door de enorme vraag naar woningen. Waar halen we al deze materialen vandaan? En hoe bouwen we duurzamer met een mooi rendement? Dat kan als we volledig inzetten op circulariteit: slimmer ontwerpen, oude materialen hergebruiken, biobased grondstoffen toepassen en op industriële wijze bouwen.
Er is al veel mogelijk, maar ook nog veel onduidelijk. Daarom organiseert TNO op woensdag 3 juli 2024 een inspiratiemiddag waarin je meer duidelijkheid krijgt over zaken als regelgeving, ontwikkeling van diverse nieuwe biobased bouwmaterialen en certificering.
Dit event is georganiseerd voor opdrachtgevers, bouwbedrijven, producenten van biobased bouwmaterialen en inhoudelijke experts.
Voor meer informatie en aanmelden kan je terecht op de betreffende eventpagina.
Gerelateerd nieuws
In verschillende gemeenten worden vanaf volgende week boetes uitgedeeld aan bestelauto's en vrachtwagens die een uitstootvrije zone binnenrijden terwijl ze daar niet mogen komen. Wees daar alert op. In onder meer Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Gouda, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle is dit jaar een zero-emissiezone ingevoerd. Dat is een gebied waar vanaf een bepaald moment alleen nog emissieloze bestel- en vrachtauto's mogen rijden.
Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA presenteerde de projectgroep Netbewuste Nieuwbouw haar aanpak om woningbouw mogelijk te maken binnen de grenzen van het overbelaste elektriciteitsnet. Met een inspirerend panelgesprek, veel energie in de zaal en de lancering van het kennisplatform, werd een belangrijke stap gezet naar toekomstbestendige gebiedsontwikkeling. Wij maken deel uit van de projectgroep.
Duurzaamheid is een hot topic in onze sector, maar de praktijk blijkt vaak weerbarstiger dan het ideaal. Zeker bij onderhoudswerk en renovatie is het niet altijd mogelijk om volledig circulair te werken. Toch zijn er bedrijven die binnen de grenzen van een opdracht creatief en bewust met materiaalkeuzes omgaan. Anton Donker van Agado Van Gameren laat zien hoe het in de praktijk werkt: balanceren tussen beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid, maar hoe duurzaam kun je écht zijn als je werkt met wat er al staat?