Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Tno event over biobased bouwen op 3 juli

TNO event over biobased bouwen op 3 juli

Woensdag 1 mei 2024

Tot 2030 moeten er in ons land zo’n 900.000 woningen worden gebouwd. De vraag naar bouwmaterialen neemt flink toe. Samen werken we aan één doel: versnellen van de transitie naar een circulaire en biobased (bouw)economie. Biobased bouwen; NEXT level.

De vraag naar bouwmaterialen neemt flink toe door de enorme vraag naar woningen. Waar halen we al deze materialen vandaan? En hoe bouwen we duurzamer met een mooi rendement? Dat kan als we volledig inzetten op circulariteit: slimmer ontwerpen, oude materialen hergebruiken, biobased grondstoffen toepassen en op industriële wijze bouwen.

Er is al veel mogelijk, maar ook nog veel onduidelijk. Daarom organiseert TNO op woensdag 3 juli 2024 een inspiratiemiddag waarin je meer duidelijkheid krijgt over zaken als regelgeving, ontwikkeling van diverse nieuwe biobased bouwmaterialen en certificering.

Dit event is georganiseerd voor opdrachtgevers, bouwbedrijven, producenten van biobased bouwmaterialen en inhoudelijke experts.

Voor meer informatie en aanmelden kan je terecht op de betreffende eventpagina.

Edgar van Niekerk
Beleidsadviseur Duurzaamheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 juli 2024
Rekentool extra voorwaarden TOjuli beschikbaar

Sinds deze maand gelden er strengere voorwaarden bij de TOjuli-eis. Je kan niet meer volstaan met het vinkje ‘actieve koeling’ binnen de BENG berekeningen. Er gelden enkele aanvullende voorwaarden. Via de website van RVO kan je een rekentool aanvragen voor de vereenvoudigde berekening van de koelcapaciteit.

Woensdag 10 juli 2024
Ook provincie Limburg hanteert ingroeimodel emissieloos bouwen

Najaar 2023 tekenden ruim 45 partijen het convenant Schoon en Emissieloos bouwen. Zo ook de provincie Limburg. De provincie sprak met een aantal grote Limburgse gemeenten af om de methode van gemeente Eindhoven te gebruiken, elk op een eigen ambitieniveau met het convenant SEB als minimumeis.

Vrijdag 5 juli 2024
Hoe klimaatmaatregelen eenvoudig omgezet worden tot commercieel voordeel

Het Klimaatakkoord of de Green Deal zorgen ervoor dat steeds meer bouw- & infrabedrijven moeten aantonen welke impact zij hebben op het klimaat. Ze worden verantwoordelijk gehouden de CO2-uitstoot verder te verlagen. Hiervoor is een accurate CO2-registratie noodzakelijk.