Logo Bouwend Nederland

Toolboxen Bewust Veilig-dag 2024 bekend

Dinsdag 12 december 2023

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Bewust Veilig-dag op 27 maart 2024. Deze jaarlijkse themadag staat in het teken van veilig en gezond werken. In navolging van eerdere jaren besteden wij in aanloop naar deze dag, en natuurlijk op de dag zelf, veel aandacht aan dit onderwerp. We hopen en verwachten dat ook dit jaar weer veel bedrijven meedoen. Zo zetten we het thema veilig en gezond werken samen op de kaart!

Bedrijven die meedoen ondersteunen we met verschillende hulpmiddelen. Zo komen dit jaar de toolboxen en de webshop terug.

Maar liefst zes online toolboxen

Als deelnemer aan de Bewust Veilig-dag kan je meedoen aan de online toolboxen. Verspreid over de dag zijn er zes presentaties, waarin experts handige tips en handvatten delen over verschillende veiligheidsonderwerpen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Werken langs de weg
  • Veilige inzet van e-materieel
  • Werken op hoogte
  • Gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij bewerkingen
  • Veiligheidsgedrag: risico’s herkennen en bespreken
  • Fysieke belasting op de bouwplaats en op kantoor

Elke toolbox duurt 30 minuten, met uitzondering van de toolbox ‘Werken op hoogte’. Deze duurt 40 minuten. Het exacte tijdschema maken we later bekend.

Webshop

Net als vorig jaar zijn in de webshop diverse Bewust Veilig-producten te bestellen om te laten zien dat jouw bedrijf aandacht besteedt aan veilig en gezond werken. Van posters en bouwhekdoeken om jullie deelname onder de aandacht te brengen, tot bidons, geurkaarten voor in bedrijfsauto’s, maar ook pennen en stressballen om uit te delen aan personeel en relaties. Bezoek de webshop voor het volledige assortiment.

 

Let op: Voor sommige producten gelden lange levertijden. Plaats jouw bestelling daarom op tijd, zodat je zeker weet dat alles op tijd binnen is voor de Bewust Veilig-dag op 27 maart 2024.

Meld je aan

Op dit moment staat de teller op bijna 400 aanmeldingen. Natuurlijk hopen we het recordaantal van 695 deelnemers van vorig jaar te overtreffen. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter we veilig en gezond werken in de hele keten onder de aandacht brengen. Schrijf je daarom nu in! 

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.

Vrijdag 26 april 2024
Op weg naar ViA: eis trede drie SCL per 1 juli 2026

Eerder vertelden we al dat de verzwaring van de ViA-eis naar trede 3 van de Safety Culture Ladder (SCL) is uitgesteld naar 1 juli 2026. Voordat dit wordt ingevoerd, zal de Governance Code voor de Bouw (GCVB) een aantal zaken nader onderzoeken en uitwerken.