Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Toolboxen bewust veilig dag 2024 bekend

Toolboxen Bewust Veilig-dag 2024 bekend

Dinsdag 12 december 2023

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Bewust Veilig-dag op 27 maart 2024. Deze jaarlijkse themadag staat in het teken van veilig en gezond werken. In navolging van eerdere jaren besteden wij in aanloop naar deze dag, en natuurlijk op de dag zelf, veel aandacht aan dit onderwerp. We hopen en verwachten dat ook dit jaar weer veel bedrijven meedoen. Zo zetten we het thema veilig en gezond werken samen op de kaart!

Bedrijven die meedoen ondersteunen we met verschillende hulpmiddelen. Zo komen dit jaar de toolboxen en de webshop terug.

Maar liefst zes online toolboxen

Als deelnemer aan de Bewust Veilig-dag kan je meedoen aan de online toolboxen. Verspreid over de dag zijn er zes presentaties, waarin experts handige tips en handvatten delen over verschillende veiligheidsonderwerpen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Werken langs de weg
  • Veilige inzet van e-materieel
  • Werken op hoogte
  • Gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij bewerkingen
  • Veiligheidsgedrag: risico’s herkennen en bespreken
  • Fysieke belasting op de bouwplaats en op kantoor

Elke toolbox duurt 30 minuten, met uitzondering van de toolbox ‘Werken op hoogte’. Deze duurt 40 minuten. Het exacte tijdschema maken we later bekend.

Webshop

Net als vorig jaar zijn in de webshop diverse Bewust Veilig-producten te bestellen om te laten zien dat jouw bedrijf aandacht besteedt aan veilig en gezond werken. Van posters en bouwhekdoeken om jullie deelname onder de aandacht te brengen, tot bidons, geurkaarten voor in bedrijfsauto’s, maar ook pennen en stressballen om uit te delen aan personeel en relaties. Bezoek de webshop voor het volledige assortiment.

 

Let op: Voor sommige producten gelden lange levertijden. Plaats jouw bestelling daarom op tijd, zodat je zeker weet dat alles op tijd binnen is voor de Bewust Veilig-dag op 27 maart 2024.

Meld je aan

Op dit moment staat de teller op bijna 400 aanmeldingen. Natuurlijk hopen we het recordaantal van 695 deelnemers van vorig jaar te overtreffen. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter we veilig en gezond werken in de hele keten onder de aandacht brengen. Schrijf je daarom nu in! 

Christel Peppelenbos
Beleidsadviseur veiligheid
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 25 juli 2024
Podcast 'Verhalen in Veiligheid' vertelt belang van veiligheid in aanbestedingen

Hoe ziet veiligheid in aanbestedingen eruit? Hoe kunnen bedrijven de Veiligheidsladder gebruiken om houding en gedrag te kunnen meten? In de podcast 'Verhalen in Veiligheid' geeft Dea Snoeijer, expert veiligheid in de bouw, antwoord op deze vragen.

Woensdag 10 juli 2024
Bouw- en infrasector lanceert nieuw hitteprotocol

In reactie op de toenemende hittegolven en het veranderende klimaat, heeft Volandis in samenwerking met sociale partners AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV en Waterbouwers een nieuw hitteprotocol ontwikkeld voor de bouw- en infrasector. Dit initiatief biedt een uitgebreide set richtlijnen en maatregelen om veilig te kunnen werken bij hoge temperaturen.

Zondag 7 juli 2024
Stappenplan handhavingsbeleid dieselmotorenemissies

Begin dit jaar kondigde de Nederlandse Arbeidsinspectie aan strenger te handhaven op de blootstelling aan dieselmotorenemissie. We hebben hierover - samen met andere branches – enkele keren met de inspectie gesproken. Het beleid blijft onveranderd, maar we helpen je graag op weg.