Toolboxen Bewust Veilig-dag 2024 bekend
Dinsdag 12 december 2023
We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Bewust Veilig-dag op 27 maart 2024. Deze jaarlijkse themadag staat in het teken van veilig en gezond werken. In navolging van eerdere jaren besteden wij in aanloop naar deze dag, en natuurlijk op de dag zelf, veel aandacht aan dit onderwerp. We hopen en verwachten dat ook dit jaar weer veel bedrijven meedoen. Zo zetten we het thema veilig en gezond werken samen op de kaart!
Bedrijven die meedoen ondersteunen we met verschillende hulpmiddelen. Zo komen dit jaar de toolboxen en de webshop terug.
Maar liefst zes online toolboxen
Als deelnemer aan de Bewust Veilig-dag kan je meedoen aan de online toolboxen. Verspreid over de dag zijn er zes presentaties, waarin experts handige tips en handvatten delen over verschillende veiligheidsonderwerpen. De volgende onderwerpen komen aan bod:
Elke toolbox duurt 30 minuten, met uitzondering van de toolbox ‘Werken op hoogte’. Deze duurt 40 minuten. Het exacte tijdschema maken we later bekend.
Webshop
Net als vorig jaar zijn in de webshop diverse Bewust Veilig-producten te bestellen om te laten zien dat jouw bedrijf aandacht besteedt aan veilig en gezond werken. Van posters en bouwhekdoeken om jullie deelname onder de aandacht te brengen, tot bidons, geurkaarten voor in bedrijfsauto’s, maar ook pennen en stressballen om uit te delen aan personeel en relaties. Bezoek de webshop voor het volledige assortiment.
Let op: Voor sommige producten gelden lange levertijden. Plaats jouw bestelling daarom op tijd, zodat je zeker weet dat alles op tijd binnen is voor de Bewust Veilig-dag op 27 maart 2024.
Meld je aan
Op dit moment staat de teller op bijna 400 aanmeldingen. Natuurlijk hopen we het recordaantal van 695 deelnemers van vorig jaar te overtreffen. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe beter we veilig en gezond werken in de hele keten onder de aandacht brengen. Schrijf je daarom nu in!
Gerelateerd nieuws
Bij VolkerWessels Materieel & Logistiek draait alles om slimme en praktische ondersteuning op de bouwplaats. Zo leveren zij nu ook zonnebrandcrème aan alle operationele werklocaties. Daarmee maken ze het medewerkers wel heel gemakkelijk om te smeren.
De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft aangekondigd vanaf september 2025 extra te handhaven op fysieke belasting bij werkzaamheden in de afbouwsector. Vanaf september gebeurt dat bij het leggen van zandcementdekvloeren en stukadoorswerkzaamheden. Vanaf januari 2026 bij plafond- en wandmonteurs en (gips)blokkenstellers. Als je dit werk als (hoofd)aannemer uitbesteedt, moet je je ervan vergewissen dat het werk veilig en gezond wordt uitgevoerd. Zo niet, dan loop je het risico dat het werk wordt stilgelegd.
Vanaf 1 juli 2025 eist het VCA 2017/6.0-certificatieschema dat leidinggevenden beschikken over aantoonbare leiderschapsvaardigheden. Deze vaardigheden moeten zijn opgenomen in de functieomschrijving en beoordeling, en afgestemd zijn op de risico’s en kenmerken van de organisatie. Je hebt tot 1 juli 2026 de tijd om hieraan te voldoen.