Logo Bouwend Nederland

Uit de bestuurskamer van Afdeling Brabant Mid-West: kennismaking met Willem-Jan Aarsen

Woensdag 1 november 2023

Het is weer tijd dat één van de bestuursleden van Bouwend Nederland afdeling Brabant Mid-West zich op een wat persoonlijkere manier aan de leden voorstelt. Dit keer de beurt aan Willem-Jan Aarsen. Willem-Jan is sinds zijn aantreden actief bestuurslid en vertelt over zijn passie voor bouw en samenwerking.

Graag neem ik de tijd om mezelf aan jullie voor te stellen als nieuw bestuurslid voor Bouwend Nederland, bij afdeling Brabant Mid-West. Mijn naam is Willem-Jan Aarsen en ik ben 57 jaar. Ik ben getrouwd en woon in het historische centrum  van Bergen op Zoom. 

Passie voor bouw

Mijn fascinatie voor de bouw begon al op jonge leeftijd, toen mijn ouders besloten om hun eigen huis te laten bouwen. Ik herinner me nog goed dat de architect gedetailleerde tekeningen en een maquette van ons toekomstige thuis bij zich had. Die ervaring prikkelde mijn nieuwsgierigheid en zette me op het pad van de bouwkunde.

Na mijn middelbare school koos ik ervoor om bouwkunde te studeren aan de HBO. Tijdens mijn stage bij een gerenommeerde aannemer, ontdekte ik mijn ware passie voor de bouwsector. Deze ervaring was zo inspirerend dat ik besloot mijn kennis verder uit te breiden en aanvullende studies in bedrijfskunde te volgen. Nadat ik mijn militaire dienst had vervuld, begon mijn loopbaan bij een aannemer in de bouw, en ik heb er sindsdien met volle overgave aan gewerkt. Ik heb het genoegen gehad om te werken aan een breed scala van projecten, variërend van nieuwbouw tot renovatie, en van utilitaire gebouwen tot woningbouw. Mijn professionele reis heeft me door verschillende functies geleid, waaronder werkvoorbereiding, calculatie, uitvoering en projectleiding. Dit heeft mij gebracht naar een leidinggevende positie als directeur bij Maas-Jacobs Bouwbedrijf BV in Zundert.

 

Bij Maas-Jacobs Bouwbedrijf BV zijn we trots op onze rol als ontwikkelende aannemer. We geloven sterk in samenwerking en vertrouwen, en we streven ernaar om bouwteams te vormen met onze gewaardeerde opdrachtgevers en partners. Al onze projecten worden met passie en toewijding gerealiseerd in de regio West-Brabant. Het bouwen van langdurige relaties en het leveren van kwaliteit is voor ons van essentieel belang. Het realiseren van mooie projecten in onze regio met 200 collega’s en alle overige betrokkenen geeft mij een sterk gevoel van trots en verbondenheid.

Sportief en actief

Buiten mijn werk heb ik een actieve levensstijl en vele interesses. Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven, met wekelijkse hardloopsessies in de prachtige bossen rond Bergen op Zoom, mountainbiketochten en gezellige spinning-sessies tijdens de wintermaanden. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan lekker eten en drinken, reizen, muziek, films, boeken en af en toe golven. Ik deel deze momenten graag met mijn familie en vrienden, of het nu is door samen concerten te bezoeken of jaarlijks een weekend naar Pinkpop te gaan, een traditie die we al vele jaren in ere houden.

Samenwerken en kennis delen

In januari 2023 ben ik toegetreden tot het bestuur van Bouwend Nederland Afdeling Brabant Mid-West. Ons bestuur heeft recentelijk een verfrissende koers ingezet, waarbij we elkaar beter hebben leren kennen en onze gezamenlijke doelen voor de toekomst hebben bepaald. Wat me opviel is de enorme actieve betrokkenheid binnen Bouwend Nederland. De vele goed georganiseerde activiteiten getuigen van passie en betrokkenheid van de leden. Zowel landelijk als in regio Zuid, verspreid over de regio's Zeeland, Brabant en Limburg. Het delen van kennis en expertise staat centraal bij de mensen in onze besturen.

Kortom, mijn leven is doordrenkt van mijn werk in de bouw, mijn betrokkenheid bij mijn omgeving en mijn passie voor het delen van kennis en ervaring. Ik kijk ernaar uit om met gelijkgestemden samen te werken en samen nieuwe doelen te bereiken met Bouwend Nederland, en speciaal met Afdeling Brabant Mid-West.

Contact met de afdeling 

Willem-Jan stelt zich persoonlijk aan de leden (die hem nog niet kennen) voor tijdens de ledenbijeenkomst op 29 november 2023 in Drimmelen. Je kunt hem ook altijd mailen.

Voor contact met het afdelingsbestuur kun je altijd terecht bij verenigingsmanager Petra Landmeter of één van de andere bestuursleden terecht. Zie hier de samenstelling van het afdelingsbestuur.  Je kan ook mailen naar de afdeling of bellen naar Petra (06-15557622).

Petra Landmeter
Verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.