Logo Bouwend Nederland

Veilig werken met Pur en PU harsen

Donderdag 23 maart 2023

Vanwege nieuwe EU regelgeving is het voor professionele gebruikers van producten waarin diisocyanaten zijn verwerkt -zoals Pur en PU harsen- verplicht om voor 24 augustus 2023 een training te hebben gevolgd in het veilig werken met diisocyanaten. Als er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan kan dit leiden tot een onomkeerbare overgevoeligheid. De training is verplicht voor medewerkers die werken met de polyurethaan kunstharsen o.a. Filoform zoals, Giethars en Gietmoffen, Pers-wikkelmof en FiloSlim-wikkelmofs en PUR. Dit is te vinden op de verpakking of staat opgenomen in het VeiligheidsInformatieblad. In de sector gebruiken wij deze stoffen bij het realiseren van elektramoffen.

Meer informatie over deze verplichte training is hier te vinden.

Yvonne de Rijck
Adviseur techniek vakgroep ondergrondse netwerken en grondwaterbeheer
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 30 mei 2024
6 juni: Werksymposium naar meer dagwerk in de infra

Veilig werken aan de weg zonder ongevallen: welke stappen kunnen we zetten. Hoe werken we vanaf de aanbesteding meer samen om het werk goed en veilig te organiseren. Wat zijn de dilemma’s. Tijdens een werksymposium op 6 juni zoeken ondernemers en Rijkswaterstaat samen naar oplossingen. Je bent van harte welkom!

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.