Veiliger graven met deze gratis serious game
Woensdag 7 mei 2025
Goed nieuws voor iedereen in de warmte- en infrasector. Siers Groep stelt hun serious game ‘de boel op de schop’ gratis beschikbaar voor de sector. Dat is wel een hele leuke manier om veiliger te leren werken.
In deze interactieve game kruip je in de rol van engineer, werkvoorbereider of grondwerker en leer je spelenderwijs hoe je graafschades én letsel voorkomt volgens de CROW 500 richtlijnen.
Praktische informatie
Test jezelf en speel via crow500.siersgroep.nl
Login: crow500siers
Meer informatie
Meer weten over hoe we als sector werken aan een veilige werkomgeving? Neem een kijkje op svwaw.nl.
Gerelateerd nieuws
Als er extreme hitte is, is het van belang dat je medewerkers niet alleen goed voor zichzelf zorgen, maar jij als werkgever ook je verantwoordelijkheden neemt. Daar hebben we afspraken over gemaakt in de cao Bouw & Infra, maar natuurlijk zijn er ook nog andere maatregelen. In dit artikel zetten we een en ander op een rijtje.
Bouw- en infrabedrijven werken vaak aan grote projecten, met inzet van ingehuurd personeel. Om ook hún veiligheid te garanderen, is meer aandacht nodig voor diploma’s en certificaten, betrokkenheid bij instructies, cultuurverschillen en taalbarrières. Eind mei verkenden organisaties en de bouw- en uitzendbranche tijdens een bijeenkomst gezamenlijk oplossingen. Die worden de komende periode getoetst in de praktijk.
De komende jaren worden er nog zo’n twee miljoen glasvezel-huisaansluitingen gerealiseerd, waarbij de glasvezel al voor de deur ligt, vaak in het trottoir. De laatste handeling om de huizen te voorzien van een glasvezel aansluiting betekent vaak vanaf het trottoir het doorkruizen van, soms lange en bijzondere tuinen. De uitvoering middels een tuinboring kan in deze situaties zorgen voor minder overlast. De in de sector ontwikkelde instructie, als resultaat van de Gedragscode Veilige Aanleg digitale Infrastructuur (GVAD) biedt duidelijke richtlijnen voor het veilig uitvoeren van deze zogenoemde tuinboringen en draagt bij aan de verdere uniformering van bestaande veilige werkpraktijken binnen de glasvezelsector. Deze instructie is in basis te gebruiken bij alle tuinboringen.