Logo Bouwend Nederland

Veiligheidscampagne: nog meer guzen!

Maandag 13 maart 2023

In aanloop naar de Bewust Veilig-dag schrijven we veel over de ‘guzen’ in de bouw. Oftewel: over de excuses die we – vaak onbewust – gebruiken om onveilige keuzes goed te praten. Op onze speciale landingspagina hebben we maandag vijf themaposters met negentien nieuwe guzen toegevoegd. Herken jij ze?

Op www.heingesprekje.nl vind je volop inspiratie voor de Bewust Veilig-dag (29 maart). Je kunt er bijvoorbeeld posters met hein-gesprekjes downloaden. Die gesprekjes zijn stuk voor stuk gebaseerd op de dagelijkse praktijk in de bouw, en de ‘guzen’ vliegen je zo’n beetje om de oren. Superherkenbaar dus, en daarmee ideaal voor een bijvoorbeeld een toolbox. Zéker tijdens de Bewust Veilig-dag.

Er staan nu elf posters op de pagina. Hieronder zie je de vijf nieuwste thema’s, met onder elk thema een ‘excuus-guus’ uit de betreffende poster. Herkenbaar?

  • Donkere werkplek Wennen-duurt-even-ja

  • LMRA bij spanning Ga-je-echt-niet-dood-aan-hoor
  • Ontbrekende leuning Ze-weten-wel-wat-ze-doen

  • Struikelgevaar Ruim-ik-later-wel-op

  • Te korte ladder Ik-hoef-maar-een-paar-keer-naar-boven


Posters zijn gratis te downloaden

Benieuwd naar alle guzen? En de posters? Je kunt ze gratis downloaden vanaf de campagnewebsite.

Gerelateerd nieuws

Donderdag 30 mei 2024
6 juni: Werksymposium naar meer dagwerk in de infra

Veilig werken aan de weg zonder ongevallen: welke stappen kunnen we zetten. Hoe werken we vanaf de aanbesteding meer samen om het werk goed en veilig te organiseren. Wat zijn de dilemma’s. Tijdens een werksymposium op 6 juni zoeken ondernemers en Rijkswaterstaat samen naar oplossingen. Je bent van harte welkom!

Maandag 13 mei 2024
Van harte welkom bij de KAM-bijeenkomsten in jouw regio

Houd jij je bezig met veiligheid en arbozaken en wil je graag op een laagdrempelige manier kennis opdoen en bovendien vakgenoten ontmoeten? Kom dan vooral eens naar een van de KAM-bijeenkomsten in jouw regio. Tijdens deze bijeenkomsten komen inhoudsdeskundigen een presentatie geven of een praktische workshop geven, zoals dit jaar over verbindend adviseren.

Dinsdag 7 mei 2024
Lancering webtool constructieve veiligheid: Borgr

Tijdens het symposium van Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) op 2 mei in Utrecht werd de nieuwe webtool Borgr met groot enthousiasme gelanceerd. Dura Vermeer heeft aan de wieg gestaan van dit product, dat zijn oorsprong heeft in het ongeval met het instorten van het tribunedak in aanbouw van stadion Grolsch Veste in 2011.