Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Video bekijk de terugblik op de machinistenscholingsdagen 2024

Video: bekijk de terugblik op de Machinistenscholingsdagen 2024

Dinsdag 30 januari 2024

Op twee koude, maar zonnige winterdagen hebben op 18 en 19 januari zo'n 175 machinisten weer deelgenomen aan de inmiddels traditionele Machinistenscholingsdagen (MSD) op het Bouw- en Infrapark in Harderwijk.

Samen met Vakvereniging HZC (Het Zwarte Corps) en SOMA Bedrijfsopleidingen organiseert de vakgroep Grondwerk van Bouwend Nederland al 31 keer deze 'bijspijkerdagen' voor machinisten, werkvoorbereiders, vaklieden GWW etc. Tijdens zes (interactieve) workshops namen de deelnemers kennis van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied en op sociaal gebied. De volgende onderwerpen kwamen daarbij aan de orde:

  • Er komt een nieuwe pensioenwet (Monique van Meerendonk, HZC)
  • Hijsen met grondverzetmachines (Mario Rovers, Aboma)
  • Het belang van een goede zithouding (Roland Grandia en Erwin van Leeuwen, Be-Ge Seating)
  • Veilig lading zekeren tijdens transport (Mark Bebingh, Green Planet)
  • Change the world of digging (Cor Verbeek, van Engcon)
  • Wat is vakmanschap en wanneer ben je een vakman? (Piet Oppers, GMB en Niek Verkade, ValQ)

Waardering

De deelnemers hebben deze dagen weer als leerzaam en goed georganiseerd ervaren, getuige de score van een dikke 8,5 als rapportcijfer voor de dag in z'n geheel. Natuurlijk speelde ook het feit dat de MSD als een 'social event' worden ervaren een belangrijke rol. Benieuwd naar hoe de dagen zijn verlopen? Bekijk dan onderstaande sfeerimpressie.

Charles Verheyen
Verenigingsmanager
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 13 juni 2024
Vakgroep Grondwerk kent goedbezochte alv

Op woensdag 12 juni was de ALV van de Vakgroep Grondwerk. Dit is gekoppeld aan een bezoek aan het dijkversterkingsproject Tiel-Waardenberg.

Vrijdag 3 mei 2024
David van Hilst (Waterschap Brabantse Delta) winnaar Piet van der Zouwenprijs

Op donderdag 2 mei jl. is de Piet van der Zouwenprijs uitgereikt aan David van Hilst, werkzaam bij Waterschap Brabantse Delta. David won deze prijs als deelnemer aan de Machinisten Scholings Dagen (MSD).

Dinsdag 30 januari 2024
Stop werkzaamheden bij onverwachte kleur en geur

Bij werkzaamheden in de bodem, kan er onverwacht gekleurde grond of een onaangename geur optreden. Zo troffen de werknemers bij dit incident een blauw gekleurde grond aan en roken ze een zwakke, onaangename geur die direct doet denken aan amandelen. Nader bodemonderzoek leert dat er sprake is van een gevaarlijk verontreiniging. Hoe ga je hier mee om?