Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Webinar netcongestie en aansluitproblematiek

Webinar Netcongestie en Aansluitproblematiek

Woensdag 20 maart 2024

Op 29 februari 2024 heeft de bureauorganisatie van Bouwend Nederland geïnteresseerde leden bijgepraat over de achtergronden en ontwikkelingen op het gebied van netcongestie en aansluitproblematiek en over wat Bouwend Nederland daarin vindt en doet.

Dit webinar is via deze link na te kijken. Aan het eind van de presentatie (vanaf minuut 42) wordt ingegaan op een aantal juridische vraagstukken waarmee lidbedrijven te maken kunnen krijgen als zij met netcongestie en/of aansluitproblematiek worden geconfronteerd. Tijdens het Webinar zijn door de deelnemers via de chat een aantal vragen gesteld. Deze vragen en de antwoorden/reacties daarop zijn te vinden via deze link.

 

 

Afbeeldingen zijn van o.a. COB/Cartoon Blanche

Jan van der Meer

Gerelateerd nieuws

Maandag 22 juli 2024
GVE workshop van vorstverlet naar waterballet

De laatste jaren ervaren we steeds meer de effecten van klimaatverandering. Neerslag te korten met als gevolg uitdroging van de grond en lagere waterstanden in watergangen, heftige kortstondige buien waarbij de rivier de Geul buiten haar oevers ging én nauwelijks meer een echte winter met vorst. Ook bij de aanleg van ondergrondse infrastructuur moeten we ons bewust zijn van weerrisico’s. Maar hoe doe je dat? Deze vraag stond centraal tijdens de GVE workshop op 27 juni 2024.

Dinsdag 16 juli 2024
Lennard Heij nieuwe algemeen directeur Bouwend Nederland

Het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland stemde vandaag unaniem in met de benoeming van Lennard Heij (1977) tot algemeen directeur. Na een uitgebreid wervingstraject is Lennard geselecteerd om de directie en werkorganisatie te leiden. Juist met zijn bouwachtergrond kan hij het belang van de lidbedrijven in het oog houden en de bouw- en infrasector verder helpen versterken. Na het vertrek van Fries Heinis vervulde Lennard de rol al op interim basis.

Donderdag 11 juli 2024
Vrijstelling op asbestinventarisatieplicht

Vanaf 1 augustus is er een vrijstelling op asbestinventarisatieplicht voor het gas en elektriciteitsnet van de regionale netbeheerders.