Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Webinar nis2 richtlijn speciaal voor bouw en techniek

Webinar NIS2 richtlijn speciaal voor bouw en techniek

Donderdag 8 februari 2024

Vanuit Europa is een nieuwe richtlijn aangekondigd: NIS2. Een flink aantal bedrijven moet volgens deze wet verplicht maatregelen nemen op het vlak van digitale veiligheid. We leggen je graag uit wat NIS2 inhoudt en wat je kan doen om je voor te bereiden.

NIS2 staat voor Network- and Information Security en draait om het veilig houden van onze essentiële en belangrijke sectoren tegen cyberbedreigingen. Organisaties en bedrijven in deze sectoren moeten hun eigen online beveiliging op orde hebben én hebben zorgplicht voor de digitale veiligheid van hun leveranciers. Dit betekent dat óók die leveranciers, vaak mkb-bedrijven, actief moeten werken aan hun digitale veiligheid.

Wacht niet af en bereid je alvast voor

We adviseren je om niet af te wachten totdat de wet- en regelgeving volledig duidelijk is. De risico’s die organisaties en systemen lopen, zijn er immers nu ook al. Organisaties die nu al in actie komen beveiligen zich niet alleen tegen deze bestaande risico’s, maar zijn straks ook beter voorbereid op de komst van de nieuwe wetgeving.

Webinar speciaal voor bouw- en techniekbedrijven

Samen met platform Samen Digitaal Veilig en Techniek Nederland organiseren we het webinar 'NIS2: tijdig voorbereid op Europese wettelijke cybersecurity-regels'. Tijdens dit webinar beantwoorden we vragen en leggen we uit waarom veel bouw- en techniekbedrijven, die geen NIS2-bedrijf zijn, er toch mee te maken kunnen krijgen.

Inhoud webinar op hoofdlijnen

  • Overzicht van de NIS2 richtlijn: wat het is en voor wie geldt het?
  • De impact op Uw Bedrijf: hoe de NIS2 de operationele en beveiligingspraktijken van uw bedrijf zal beïnvloeden
  • Grote bedrijven kunnen compliance verplichten aan hun leveranciers. Wat moet je dan doen?
  • Compliance Eisen: inzicht in verplichtingen om aan de nieuwe regelgeving te voldoen
  • Best practices: praktijkvoorbeelden uit de sector
  • Mogelijkheid om vragen te stellen

Voor wie is dit webinar bedoeld?

IT-professionals, beleidsmakers, compliance officers en leidinggevenden die betrokken zijn bij de cyberbeveiligingsstrategie van hun organisatie.

 

Meld je nu meteen aan, graag tot 5 maart!

Dennis Mollet
beleidsadviseur digitalisering
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Donderdag 6 juni 2024
Contactgroep Digitalisering leert verander-tips en tricks

Veranderingen doorvoeren in een bedrijf is lastig. Ook, of misschien wel vooral, als het om digitalisering gaat. Hoe je dat het beste aanpakt werd uitvoerig besproken tijdens de bijeenkomst van de contactgroep Digitalisering Regio Randstad Noord van maandag 3 juni bij Van der Valk Oostzaan.

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Dinsdag 21 mei 2024
Haalbaarheidsonderzoek IT-blauwdruk bouwcombinaties positief

Bouwbedrijven die vaak samenwerken in bouwcombinaties hebben behoefte aan een generieke, voorspelbare aanpak voor de inrichting van de ICT-omgeving. Zij hebben hiervoor contact gezocht met Bouwend Nederland. Zo kan de blauwdruk sectorbreed worden ontwikkeld. Het haalbaarheidsonderzoek is nu afgerond. Kenan Tupkovic van BAM en Martin Mouton van TBI vertellen er meer over, ook namens Dura Vermeer, Heijmans, Van Oord en VolkerWessels.