Webinar NIS2 richtlijn speciaal voor bouw en techniek
Donderdag 8 februari 2024
Vanuit Europa is een nieuwe richtlijn aangekondigd: NIS2. Een flink aantal bedrijven moet volgens deze wet verplicht maatregelen nemen op het vlak van digitale veiligheid. We leggen je graag uit wat NIS2 inhoudt en wat je kan doen om je voor te bereiden.
NIS2 staat voor Network- and Information Security en draait om het veilig houden van onze essentiële en belangrijke sectoren tegen cyberbedreigingen. Organisaties en bedrijven in deze sectoren moeten hun eigen online beveiliging op orde hebben én hebben zorgplicht voor de digitale veiligheid van hun leveranciers. Dit betekent dat óók die leveranciers, vaak mkb-bedrijven, actief moeten werken aan hun digitale veiligheid.
Wacht niet af en bereid je alvast voor
We adviseren je om niet af te wachten totdat de wet- en regelgeving volledig duidelijk is. De risico’s die organisaties en systemen lopen, zijn er immers nu ook al. Organisaties die nu al in actie komen beveiligen zich niet alleen tegen deze bestaande risico’s, maar zijn straks ook beter voorbereid op de komst van de nieuwe wetgeving.
Webinar speciaal voor bouw- en techniekbedrijven
Samen met platform Samen Digitaal Veilig en Techniek Nederland organiseren we het webinar 'NIS2: tijdig voorbereid op Europese wettelijke cybersecurity-regels'. Tijdens dit webinar beantwoorden we vragen en leggen we uit waarom veel bouw- en techniekbedrijven, die geen NIS2-bedrijf zijn, er toch mee te maken kunnen krijgen.
Inhoud webinar op hoofdlijnen
Voor wie is dit webinar bedoeld?
IT-professionals, beleidsmakers, compliance officers en leidinggevenden die betrokken zijn bij de cyberbeveiligingsstrategie van hun organisatie.
Gerelateerd nieuws
Wil je aan de slag met het verhogen van de cyberveiligheid van je onderneming? Dan is het goed om te weten dat maandag 2 september de subsidieregeling Mijn Cyberweerbare Zaak is geopend. De subsidie geldt voor kleine bedrijven tot en met 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal €10 miljoen. De regeling staat ook open voor zzp'ers.
De vinding ligt op de plank, de seinen staan op groen, het team staat op scherp, maar steeds opnieuw komt er iets tussen. Veel mkb'ers in de bouw en infra zullen deze situatie herkennen: innovatie komt vaak maar slecht op gang door de drukte van alledag. De Hanzehogeschool Groningen wil met Regio Noord helpen de uitvoerende innovatiekracht bij mkb-bedrijven te vergroten.
Het aanbod van ons om deel te nemen aan een onderzoek naar de invloed van BIM op functies in de bouw, kwam voor Maas-Jacobs op het juiste moment. Vanaf volgend jaar gaan ze de ontwerpfase van alle projecten in 3D uitvoeren. Wat betekent dat voor de taken van medewerkers, en hoe ervaren zij deze taken? Het onderzoek leverde waardevolle inzichten op, vertelt BIM-manager Patrick van Dongen.