Logo Bouwend Nederland

Webinar Resultaatgericht Samenwerken: variantenstudie in 1 dag

Donderdag 25 januari 2024

De variantenstudie helpt corporaties en jou als bouwpartner om samen in korte tijd verschillende varianten in kaart te brengen, en tot een optimale keuze te komen. Van onderhoud, renovatie en verduurzaming tot herontwikkeling of verkoop. Op basis daarvan kan de corporatie een onderbouwd initiatiefbesluit nemen.

Vaak duurt het lang voor er een besluit wordt genomen. Dit terwijl de opgave van het maatschappelijk vastgoed groot en complex is. Samenwerking en kennisdeling is essentieel bij het aanpakken van deze uitdaging. Daarom is het noodzakelijk het hele proces te verbeteren, zodat het tempo omhoog gaat en je toch de juiste keuzes kunt maken.

 

Dit kan met de methode Variantenstudie in 1 dag. De Stichting Resultaatgericht Samenwerken (RGS) legt de methode uit in een publicatie en verzorgt hierover een webinar op 7 maart, van 15.00 – 16.15 uur.

Programma webinar

Egbert Kunst (Cazas Wonen) legt uit hoe de variantenstudie in 1 dag werkt en waarom deze zo essentieel is. Erik van Assen (Aedes) licht toe wat de publicatie inhoudt en waar je deze kunt vinden. Daarna vertelt Ricardo Romers (Smits Vastgoedzorg) samen met Krijn Smallenburg van Woonpartners hoe zij dit in de praktijk toepassen. Tot slot spreken Egbert Kunst (Cazas Wonen) en Mark Sprenkels (Breman installaties) over hun samenwerking op het gebied van de variantenstudie.

 

Wil je weten hoe je de variantenstudie in 1 dag kunt doen? Meld je dan nu aan voor het webinar!

Joppe Duindam
Manager Brancheontwikkeling & Verenigingszaken
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Woensdag 1 mei 2024
RWU-index 1991 stopt per 1 januari 2025

Voor het verrekenen van prijswijzigingen tijdens de uitvoering van een project is in 1991 de Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw 1991 (RWU 1991) opgesteld. De Commissie Risicoregeling Woning- en Utiliteitsbouw heeft besloten om per 2025 te stoppen met de RWU-index 1991.

Woensdag 6 maart 2024
Ruimtelijk Voorstel Provincie zet woningbouw in Zuid-Holland verder klem

Het Ruimtelijk Voorstel van de Provincie Zuid-Holland maakt bouwen van betaalbare woningen in Zuid-Holland verder onhaalbaar. Bouwend Nederland vindt het beleid onverstandig en onrealistisch.

Donderdag 29 februari 2024
Partners woningbouw: 'Uitvoering moet beter en sneller'

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.