Logo Bouwend Nederland

Zeeuwse bouwvrouwen ontmoeten elkaar op internationale vrouwendag

Donderdag 9 maart 2023

Op 8 maart, internationale vrouwendag, ontmoetten 35 Zeeuwse bouwvrouwen elkaar in Middelburg. Het programma bevatte workshops, netwerken, elkaar (beter) leren kennen, zakelijke foto's maken en natuurlijk een goede borrel. Het was een bijzonder geslaagde bijeenkomst met veel herkenning, veel gelach en ook een traan.

Onder leiding van regiomanager Bouwend Nederland Zuid, Hanneke van Eijndhoven, kwamen 35 bouwvrouwen bij elkaar in van der Valk Middelburg. Het programma was georganiseerd vanuit Bouwend Zeeland, met als organisatiecomité Janine Commee (Sagro), Ellen van de Velde (Fraanje) en Marlon Provoost (van der Poel). Na een leuke start, met een kennismaking, ging het programma met workshops van start.

Kwetsbaarheid en/als kracht

Maryella Grootjans nam de aanwezigen mee in een stuk transactionele analyse. 'Wat zijn je drijvers?', 'Wat zijn je stoppers?'. 'Wat neem je mee vanuit je opvoeding en wat houd je tegen?' En vooral ook: maar wat kan je juist verder brengen als je je echte emoties toelaat als kracht. Waarbij kwetsbaarheid niet zwak is, maar juist sterk. Dit maakte bij veel aanwezigen veel los en vraagt om een vervolg.

Spreken met impact

Willemijn Lijnse gaf een inspirerende workshop over 'spreken met impact'. Over het belang van verbinding, over manieren van communiceren, over 'sprekerspijn' en over video, auditief en kinesthetisch communiceren. Dit laatste mochten de deelnemers in een leuke en humoristische oefening zelf ervaren.

Jeanneke Schutte maakte op deze bijeenkomst van iedereen een mooie, zakelijke foto en heeft daarnaast prachtige sfeerbeelden gemaakt.

'Minimaal 2 keer per jaar!'

De deelnemers waren erg enthousiast over deze middag en gaven aan 'dit zouden we graag vaker doen', 'ik heb eigenlijk nog nooit een speciale bijeenkomst als bouwvrouw gehad', 'wat een goed initiatief', 'wat fijn hier te mogen zijn', 'erg inspirerend'. Uiteraard gaat het organisatiecomité hier verder mee aan de slag.

8 maart 2024

En...in ieder geval herhalen we deze bijeenkomst sowieso op de volgende internationale vrouwendag: 8 maart 2024. Dus zet die datum als bouwvrouw alvast in de agenda.

Jos Lukasse
Verenigingsmanager afdeling Zeeland
E-mailadres

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 24 mei 2024
'Samen uitdagingen het hoofd bieden'

De vergrijzing, energietransitie en veiligheid: de infrasector kampt met diverse uitdagingen. "Tijd om onze koppen bij elkaar te steken. Alleen zo kunnen we deze uitdagingen aanpakken", aldus Mario Goossens, directeur BESIX Infra Nederland.

Donderdag 23 mei 2024
Standaarden en unieke innovaties besproken in Brabant in Zeeland

Dinsdag 14 mei kwamen weer zo’n 25 leden van Zeeland en Brabant Mid-West samen om ervaringen over digitalisering uit te wisselen. Er waren dit keer een aantal sprekers uitgenodigd.

Woensdag 8 mei 2024
Fa H. Heijnen en Zn: een familiebedrijf moderniseren gaat niet vanzelf

Harrie Heijnen had de hoop al opgegeven dat zijn zoon Mark ooit in de bouw zou gaan werken. Toch kreeg het bouwvirus ook de vierde generatie Heijnen in zijn greep en sinds kort is hij zelfs samen met zijn vader en tante mede-eigenaar van Fa H. Heijnen en Zn.